Wat kost een Scoozy? 7 prijsbepalende aspecten

18 november 2022 in

 Overweeg je een scootmobiel te kopen en oriënteer je je op de mogelijkheden? Dan kom je er al snel achter dat de prijzen van scootmobielen enorm variëren. Over het algemeen geldt dat een nieuwe scootmobiel duurder is dan een tweedehands scootmobiel. Daarnaast heb je een enorme bandbreedte tussen goedkope, vaak opvouwbare scootmobielen, en moderne hoogwaardige scootmobielen. Scoozy zit met een verkoopadviesprijs van €9.995,- aan de bovenkant van de markt. Deze prijs kan per land nog variëren door lokaal vereiste aanpassingen. In deze blog beschrijven we 7 punten waardoor de prijs van Scoozy anders is dan de gemiddelde scootmobiel, maar ook wat je daarvoor krijgt.

1. Lithium accu

Scoozy heeft standaard een lithium accu met 50 kilometer actieradius. Dit is uit te breiden naar 100 kilometer. De meeste standaard scootmobielen hebben een loodgel accu die een stuk goedkoper is maar ook veel minder lang mee gaat. Daarnaast heeft een loodgel accu meer onderhoud nodig en is gevoeliger voor verkeerd gebruik. Een lithium accu behoudt langer zijn capaciteit en gaat normaal gesproken vier keer zo lang mee. Over de gehele levensduur is dit goedkoper per gereden kilometer. Lees meer over de voordelen van een li-ion accu in deze blog.

2. Joystick besturing

Waar de meeste scootmobielen een stuurtje hebben, bestuur je Scoozy met een joystick. Het probleem bij het gangbare stuurtje is dat je met een hendel gas geeft. Dit kan verwarrend zijn als je gewend bent met een dergelijke hendel te remmen. Want in een noodgeval wanneer je intuïtief de hendel inknijpt om te remmen geef je juist gas, met alle gevolgen van dien. Scoozy heeft een joystick omdat dit intuïtiever is. Vooruit is vooruit en achteruit is achteruit. Daarnaast heb je een nog kortere remweg als je de joystick naar achteren trekt. Met joystick besturing heb je meer elektronische componenten die kosten toevoegen. Aan de andere kant biedt dit meer mogelijkheden om de veiligheid te vergroten en heb je als bestuurder meer controle met een actieve rem wanneer je de joystick naar achteren haalt. Over de voordelen van de joystick lees je meer in deze blog.

3. Eigen elektronica en software

Vrijwel alle scootmobielen in de wereld maken gebruik van dezelfde elektronica. Scoozy heeft een eigen elektronica platform ontwikkeld. Met een joystick besturing is het de uitdaging om de besturing natuurlijk te laten aanvoelen terwijl je toch een maximale veiligheid biedt. Hier wilden we geen enkele concessie op doen. Met eigen elektronica hebben we alles volledig in eigen hand. Zo wordt de aansturing van Scoozy bepaald door 6 verschillende parameters. Met een software filter vonden we de optimale combinatie van controle, veiligheid en wendbaarheid die de gebruiker een nog betere ervaring geeft. Je ervaart dit meteen wanneer je erop rijdt. Dit Scoozy platform biedt ook meer mogelijkheden voor de toekomst.

4. Dutch design, Dutch made

Scoozy is ontworpen in Nederland en de meeste onderdelen komen uit Europa in plaats van uit Azië waar de meeste goedkopere producten vandaan komen. We kiezen voor hoogwaardige leveranciers dicht bij huis die niet alleen kwaliteit leveren maar ook betrokken zijn bij het nog beter maken van het product. Lees hier meer informatie over in deze blog. In deze video geven wij je een kijkje achter de schermen en zie je hoe de kunststof body delen worden gemaakt door middel van vacuum vormen of thermoforming.


5. Veiligheid

Scoozy biedt standaard een aantal veiligheidsoplossingen die bij andere scootmobielen niet aanwezig zijn of optioneel wordt aangeboden. Zo heeft Scoozy felle LED lampen die hoger geplaatst zijn in de rugleuning en armleuningen. Daarmee ben je beter zichtbaar. In de stoel zit een reflectie bar geïntegreerd. Scoozy heeft standaard een gordel. De armleuningen zijn extra sterk uitgevoerd zodat je daar volledig op kunt leunen bij het instappen. Daarnaast bieden ze meer bescherming bij impact vanaf de zijkant. Er zit een snelheidsafhankelijke stuurbegrenzing op die de kans minimaliseert dat je in een bocht omvalt. Scoozy is voorzien van een uniek geprogrammeerde key-tag sleutel als extra beveiliging tegen diefstal.

6. Modern design

Met het design onderscheidt Scoozy zich van ieder andere scootmobiel. Daar waar andere scootmobielen voor standaard stoel, standaard wielen en standaard oplossingen gaan wilden we met Scoozy een statement maken: de uitstraling een vervoersmiddel met de functionaliteiten van een hulpmiddel. Dit zie je terug aan de in het oog springende grote velgen die speciaal ontworpen zijn. De stoel integreert qua looks met het onderstel door toevoeging van mooi vormgegeven kappen. De armleuningen zijn luxe afgewerkt. Bij Scoozy zie je een mate van detaillering en afwerking die ver boven de standaard ligt. 7. Minder kostbaar dan een elektrische rolstoel

Scoozy is met de joystick besturing een hybride tussen de elektrische rolstoel en de scootmobiel. Een elektrische rolstoel is vaak hoger geprijsd en kan zelfs voorbij de 20.000 euro gaan. Scoozy zit daar onder. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat een elektrische rolstoel vaak uniek gebouwd wordt voor een specifieke klant. Alles is verstelbaar en aanpasbaar. Scoozy heeft daarin juist gekozen voor een geselecteerd aantal opties om in te stellen om op die manier seriefabricage mogelijk te maken. Er is ontworpen met veel aandacht voor assemblage en service om het zo eenvoudig mogelijk te maken om onderdelen te vervangen.

Tip: Scootmobielen prijzen, wat is Standaard of optioneel?

Let altijd goed op bij een scootmobiel kopen welke eigenschappen standaard bij de scootmobiel prijs zijn inbegrepen of optioneel zijn. Neem bijvoorbeeld de Mini Crosser die eveneens in het hoger segment scootmobielen bevindt. De startprijs van een Mini Crosser scootmobiel ligt weliswaar €1000,- lager, maar wanneer je alle opties erbij telt die bij Scoozy standaard zijn zoals een lithium-ion accu, joystick besturing, stuurhoekbegrenzing en een gordel, kom je hoger uit in de prijs.

Bovenstaande punten laten zien hoe de prijs van Scoozy anders is opgebouwd dan wat een scootmobiel kost. Daarmee hopen we je te helpen met de beste informatie de juiste afwegingen te maken bij jouw aankoopbeslissing. Vind je Scoozy te gek, maar maak je je zorgen over de financiering? Lees hier meer over hoe je subsidie kunt aanvragen voor Scoozy.

Ervaar Scoozy zelf!

Wil je alle features van Scoozy zelf proberen? Plan je proefrit dan nu in! Dit kan bij je thuis, bij een dealer, in de Fabriek van Scoozy of in de natuur.

Proefrit maken

18 november 2022
Deel deze post