Is Scoozy een stabiele scootmobiel?

9 februari 2022 in
De meest voorkomende oorzaak van ongelukken met een scootmobiel is het omvallen (69%). Dit heeft onder andere te maken met de vaak kleinere wielen waardoor het voertuig sneller uit balans raakt. De kans op omkiepen na contact met een obstakel of hobbel is daardoor groter. In deze blog laten wij zien hoe we ervoor zorgen dat de scootmobiel Scoozy stabieler is dan de traditionele scootmobiel.

Scootmobiel klasse C

Scoozy heeft semi-onafhankelijk geveerde, grote 16 inch wielen en dat maakt Scoozy veel stabieler op oneffen wegdek.  Scoozy is onafhankelijk gekeurd op stabiliteit in maar liefst 3 landen en goedgekeurd volgens de Europese norm voor een klasse C scootmobiel. Dit is een scootmobiel voor buitengebruik. Bekijk de film van de keuring in Frankrijk.


Scootmobiel met stuurhoekbegrenzing

Naast het omvallen vanwege het rijden over een obstakel, gebeuren er ook ongelukken met scootmobielen wanneer de gebruiker een te snelle bocht maakt (7%). Hoewel bij enig geavanceerde scootmobiel de snelheid wel iets verlaagd, kan geen enkele scootmobiel zowel de stuurhoek als de snelheid beïnvloeden. Scoozy weet daarentegen precies hoe scherp je kan sturen. De stuurhoek begrenzing hangt samen met de snelheid en de draaicirkel. Dat houdt in dat bij het draaien op een hogere snelheid, de snelheid automatisch verlaagd en de draaicirkel geleidelijk kleiner wordt. Hierdoor valt Scoozy niet om wanneer je een te scherpe bocht op een te hoge snelheid maakt.

Hellingshoeksensor in scootmobiel

Wanneer je op een helling rijdt kan de stabiliteit afnemen. Scoozy waarschuwt je wanneer je op een te steile helling rijdt. Wanneer je voorbij de 10 graden komt (gelijk aan ~18%) zie je een icoontje op het display en wordt de snelheid automatisch begrensd tot 7 km/u, doordat je alleen in “Drive-mode” kunt rijden. Zo rij je stabiel, ook wanneer je op een helling rijdt.


Lees meer over hoe Scoozy jou beschermt tegen ongevallen in deze blog: Een botsing met de scootmobiel: Hoe Scoozy jou beschermt

Ervaar Scoozy zelf!

Wil je alle features van Scoozy zelf proberen? Plan je proefrit dan nu in! Dit kan bij je thuis, bij een dealer, in de Fabriek van Scoozy of in de natuur.

Proefrit maken

9 februari 2022
Deel deze post