OVER ONS

Wij geloven in álles uit het leven halen wat erin zit. Avonturen beleven vol met actie en ontdekkingen. Je grenzen verleggen en het onbekende tegemoet gaan. Mobiel en onafhankelijk zijn is daar een voorwaarde voor. Daarom ontwikkelen wij Scoozy, waarmee we door slimme technologie en ongeëvenaard ontwerp iedereen de onafhankelijkheid en vrijheid van elektrische mobiliteit willen bieden.

Neem contact op

2005

DUURZAME MOBILITEIT IS DE BASIS

Voor het verhaal achter Scoozy nemen we je graag mee terug naar 28 september 2005, de dag waarop het team van TU Delft ruim 3.000 kilometer aflegde tijdens de World Solar Challenge zonder ook maar een druppel benzine te gebruiken. Het resultaat? Wereldkampioen. Vanaf het moment dat Job van de Kieft (CEO) over de finish reed was de passie voor elektrisch rijden aangewakkerd. Het ultieme gevoel van vrijheid gaf de doorslag. Zo staat de finish van de World Solar Challenge aan de basis van de start van Scoozy.

 

2016

ONTWIKKELING VAN SCOOZY

Scoozy is begonnen met het ontwikkelen van een eerste prototype om de visie van Job en Jan Willem over te brengen op klanten en investeerders.

2017
Met het eerste prototype maakten we de Scoozy vs de Freerunner video, waarin alle eigenschappen van Scoozy worden getoond:


2018
Ons eerste model, Scoozy A, wordt ontwikkeld en ...
2019

MARKTLANCERING SCOOZY A

... onze eerste klant Joop krijgt in Mei 2019 zijn Scoozy met serienummer 1!2020

Scoozy A wordt opgevolgd door Scoozy B. Het concept slaat aan, maar aan de techniek moeten nog verbeteringen worden doorgevoerd. Scoozy start met de ontwikkeling van Scoozy C.


2021

INTRODUCTIE SCOOZY C

In Juni 2021 komt Scoozy C op de markt! Scoozy is klaar om op te schalen en Scoozy C verder uit te rollen in Europa.

2022

INTERNATIONALE UITROL

Scoozy sluit 20 dealers in Nederland en België aan. Daarnaast wordt Scoozy geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal. 


INTERVIEW

Job van de Kieft (CEO) vertelt in een interview bij Fast Moving Targets alles over de ontwikkeling van Scoozy en zijn motivatie om het verschil te maken op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit. Bekijk hier het interview.

ONS TEAM

JOB

VAN DE KIEFT

CEO

NELIANNEKE 

DE LEEUW

Sales / Marketing

MITCHEL 

VERMULST

Engineering

JAN WILLEM 

VAN GENT

CTO

VACATURES

Wil jij deel uitmaken van een ambitieus team en meewerken aan het verder ontwikkelen van het innovatieve product Scoozy? Bekijk onze vacatures.

ACHTER DE SCHERMEN

Benieuwd hoe Scoozy gemaakt wordt of hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Volg ons op Instagram.

  Scoozy volgen