​SUPPORT

Wij helpen graag zodat jij volop plezier met jouw Scoozy beleeft. 

GEBRUIKERS REGISTRATIE

Laat hier je gegevens achter en ontvang tips en trick om alles uit Scoozy te halen.


3 cijfers, te vinden op de sticker achter het rugkussen.

Je registratie is succesvol

Wij houden je op de hoogte van ontwikkelingen 
en sturen je berichten met tips en tricks om alles uit Scoozy te halen.


INSTRUCTIEVIDEO'S

Wil je op een gemakkelijke manier beter leren hoe Scoozy werkt? Bekijk dan onze instructievideo's op YouTube. Je vindt hier alles over de functies van Scoozy, accessoires, hoe je moet opladen, hoe je Scoozy mee kunt nemen en nog veel meer!

Bekijk alle video's op YouTube 

DOWNLOADS

HANDLEIDINGEN

Handleiding Scoozy C - Nederlands - V003

Download hier de laatste versie van de handleiding van Scoozy C.

User manual Scoozy C - English - V003

Download the latest version of the Scoozy C user manual here.

Bedienungsanleitung Scoozy C - Deutsch - V003

Laden Sie die neueste Version des bedienungsanleitung herunter.

Handleiding Scoozy B - Nederlands - V016

Download hier de laatste versie van de handleiding van Scoozy B.

Accu informatie Scoozy B - Nederlands

Extra informatie om de accu van Scoozy B in top conditie te houden.

INFORMATIE GIDSEN

Brochure Scoozy C

Commerciële brochure over Scoozy C.

Pre-Sale information Scoozy C

Alle informatie volgens de ISO 7176:15.

WMO / PGB informatie

Tips & Tricks voor het aanvragen van subsidie.

Vergelijkingstabel Solo, Scoozy, Mini-Crosser, Quingo

Tabel met eigenschappen van 4 high-end scootmobielen.

Algemene aankoopgids scootmobiel

Hulp met het kiezen van de beste scootmobiel voor jou

MANUALS

Handleiding Scoozy C - Nederlands - V003

Download hier de laatste versie van de handleiding van Scoozy C.

User manual Scoozy C - English - V003

Download the latest version of the Scoozy C user manual here.

Bedienungsanleitung Scoozy C - Deutsch - V003

Laden Sie die neueste Version des bedienungsanleitung herunter.

BROCHURES

Brochure Scoozy C

Commercial brochure Scoozy C

Pre-Sale information Scoozy C

All information according to the ISO 7176:15.

TÜV Rapport

EN 12184 Rapport from TÜV Süd.

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

Scoozy onderscheidt zich ten opzichte van andere merken scootmobiel voornamelijk op het gebied van veiligheid, design en de mogelijkheid ook in de natuur te rijden.

Het is vaak lastig scootmobielen met elkaar te vergelijken op eigenschappen, omdat er voor bepaalde specificaties steeds een andere benadering gebruikt wordt. Om je hierbij te helpen hebben wij de top 3 vierwiel scootmobielen die in Nederland verkocht worden in het hogere segment getest en naast elkaar gezet. Lees hier de blog. En hebben wij in deze blog Scoozy naast de Quingo met 5 wielen gezet.

In deze video laten we je alles zien over hoe Scoozy werkt. Zo bepaal jij of Scoozy echt bij jou past, want daar gaat het uiteindelijk om.Dit is een veelgehoorde reactie als eerste indruk van Scoozy. Door goed te kijken naar de oorzaken van de onderzochte ongevallen met scootmobielen is veiligheid en stabiliteit het speerpunt in ons ontwerp geworden. In deze blogs laten we zien welke oplossingen Scoozy heeft voor het voorkomen en verminderen van ongelukken:  Hoe Scoozy jouw beschermt  en  is Scoozy een stabiele scootmobiel?

Het sturen met een joystick kan even wennen zijn, maar biedt 5 voordelen op het gebied van comfort en veiligheid. Lees daarover meer in deze blog:  https://scoozy.nl/updates/5-voordelen-van-een-scootmobiel-met-joystick/ .Informeer naar de mogelijkheden bij onze dealers.

Scoozy heeft, zoals elke scootmobiel, een standbyverbruik of sluimerverbruik. Dit betekend dat als je Scoozy wegzet en niet gebruikt, zij toch energie verbruikt en de accu niet volledig volgeladen blijft. Scoozy C is beveiligd tegen het volledig leeg raken van de accu en voorkomt hierdoor dat de accu kapot gaat  (diep ontladen). Na 24 uur gaat de accu in een zogenaamde slaapstand. Dit vermindert het standbyvermogen waardoor je Scoozy dubbel zo lang kunt stallen in vergelijking met andere scootmobielen (tot wel 6 maanden). Vanaf Scoozy serienummer 300 is dit aangepast en zal de accu 2 weken nadat de batterij nog 50% vol is in slaapstand gaan.

Let op! 

  • De lader kan niet aangesloten blijven. Koppel de lader af wanneer de batterij vol is. De lader laadt om veiligheidsredenen niet opnieuw als hij aangesloten blijft en zal op gegeven moment zelfs stroom onttrekken uit de batterij.
    TIP Tijdklok: Wil je dat de accu vol blijft, gebruik dan een tijdklok tussen het stopcontact en de lader. Daardoor zorg je ervoor dat Scoozy elke dag laadt.
  • De accu kan niet worden opgeladen als de kerntemperatuur lager is dan 0 °C. Dit beschadigt de batterijcellen van de lithium accu. Daarom is het advies Scoozy op een verwarmde plek te stallen.
  • Volg voor Scoozy B dit instructieblad om jouw accu in topconditie te houden.


Op de accu zit 2 jaar garantie op productiefouten. De levensduur van de batterij is niet gegarandeerd, maar een conservatieve indicatie is dat de accu na 20.000km/500 laadcycli nog 70% van de oorspronkelijke capaciteit heeft bij zorgvuldig gebruik. In principe zou een Scoozy accu een  Scoozy leven  mee moeten kunnen gaan mits je er zorgvuldig mee omgaat.


Scoozy heeft een lithium-ion accu. Deze accu gaat veel langer mee dan de oudere accutypen en hoeft dus minder vaak vervangen te worden. Lees meer over de voordelen van een li-ion accu in  deze blog . Het is mogelijk om een accu te laten vervangen of een extra accu te laten plaatsen voor een grotere  actieradius . Dit kun je niet zelf doen. Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw dealer.


Het gebruik van Scoozy op het strand en andere omgevingen met mul zand raden we ten zeerste af. We hebben dit veel getest. Voor op het  strand heb je  bredere banden nodig waardoor je voorkomt dat je wegzakt in het mulle zand. Daarnaast is het goed om te bedenken dat fijn zand in draaiende delen komt en extra slijtage veroorzaakt. Ook zeewater is slecht voor het product doordat het corroderend werkt. Dit alles zal de levensduur van Scoozy negatief beïnvloeden. In video’s laten we je zien dat je wel op onverharde paden kunt rijden, Allroad noemen we dat.


Met de nieuwe scootmobiel Scoozy wilden we een persoonlijke mobiliteit oplossing creëren die er goed uitziet, veilig is en geschikt is voor alle wegen. Met innovatie en kwaliteit hebben we op deze aspecten gefocust. Prijsstelling stond niet centraal. Dit stelde ons in staat om iets anders te doen dan elk ander product op de markt en een oplossing te bedenken voor de problemen die gebruikers ervaren. In deze blog beschrijven we 7 punten waardoor de prijs van Scoozy anders is dan de gemiddelde scootmobiel, maar ook wat je daarvoor krijgt.


Scoozy heeft een open ontwerp, zodat niets dat gevoel van vrijheid tegenhoudt. Scoozy heeft geen stuurkolom waar je jezelf aan kunt vasthouden. Daarom heeft Scoozy heeft een speciaal instapsysteem: wanneer je de armleuning opent door de zwarte knop in te drukken, geven de uitdraaiende wielen je de ruimte om in te stappen. Lees hierover meer in  deze blog


 Scoozy is uniek omdat het een hybride is tussen een scootmobiel en een elektrische rolstoel. De joystick maakt hem veelzijdig in vergoedingen. In Nederland betalen de meeste klanten zichzelf, maar we hebben voorbeelden van Scoozy die zowel als scootmobiel als als elektrische rolstoel wordt vergoed. Lees hier meer over in deze blog. In Frankrijk valt Scoozy in dezelfde vergoedingscategorie als de Whill elektrische rolstoel. In Italië wordt Scoozy ook vergoed als elektrische rolstoel. In het Verenigd Koninkrijk is helaas nog geen vergoeding mogelijk.


Belangrijk om te weten als je overweegt een tweedehands Scoozy B te kopen!

Het Scoozy B model (serienummer 11-99) wordt al meer dan twee jaar niet meer gemaakt en de garantieperiode is verstreken. Dit betekent dat bij reparaties kosten in rekening worden gebracht voor onderdelen, arbeidsuren en voorrijkosten. Op een reparatie geven wij 3 maanden garantie.

Omdat reserveonderdelen voor de Scoozy B niet meer worden geproduceerd, werken we uitsluitend nog met gereviseerde onderdelen. Dit kan leiden tot langere wachttijden bij schade of reparatie. Op een gegeven moment zullen we onderdelen helemaal niet meer beschikbaar hebben. Dit betekend dat we dan Scoozy B niet meer kunnen repareren. WIJ HELPEN JE GRAAG

Heb je vragen over jouw Scoozy? Wil je misschien onderhoud laten uitvoeren of heb je vragen over accessoires? Je kunt ons al je vragen stellen via de telefoon of de e-mail. 

Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met jouw dealer. 

Neem contact met ons op