Transfer van rolstoel naar scootmobiel: Hoe stap ik in bij Scoozy?

4 februari 2022 in
Scoozy heeft een open ontwerp, zodat niets dat gevoel van vrijheid tegenhoudt. Scoozy heeft geen stuurkolom waar je jezelf aan kunt vasthouden. Daarom heeft Scoozy een gepatenteerd instapsysteem. In deze blog lichten wij toe hoe dit speciale instapsysteem werkt en hoe je instapt bij Scoozy.

Het speciale instapsysteem van scoozy

Wanneer je de armleuning opent door de zwarte knop in te drukken, geven de uitdraaiende wielen je de ruimte om in te stappen. Het frame van Scoozy is zo sterk, dat je met vol gewicht op de armleuningen kunt steunen voor een makkelijke instap. Als je goed zit, doe je de deur dicht, maak je de veiligheidsgordel vast en kan het avontuur beginnen.

Instellingen sturende wielen scootmobiel

Het openen en sluiten van de armleuning gaat het makkelijkst met je duim op de zwarte drukknop en de andere vingers aan de overzijde van de armleuning. De armleuningen kunnen 80 graden open en op elke gewenste tussenpositie vastgezet worden. Indien Scoozy niet aan staat zullen de wielen niet uitdraaien. (Dit kan makkelijk zijn indien scoozy naast een muur/trottoir geparkeerd staat). Het uitdraaien van de wielen  kan in de service-instellingen ook permanent uitgeschakeld worden. Wanneer beide armleuning geopend zijn staan de wielen recht. Beide armleuningen moeten weer volledig gesloten zijn om te kunnen rijden. Dit zie je op het display wanneer je op “Drive-mode” of “Speed-mode” drukt om te gaan rijden.


Scootmobiel met heupgordel

Scoozy is standaard uitgerust met een heupgordel. De gordel zorgt ervoor dat je goed blijft zitten in de stoel, ook wanneer je hard moet remmen. Ook is een gordelsensor toegevoegd om je ervan bewust te maken dat het veiliger is eerst de gordel te sluiten voordat je gaat rijden. Lees meer over de veiligheid van Scoozy in deze blogs: Is Scoozy een stabiele scootmobiel? en Een botsing met de scootmobiel: Hoe Scoozy jou beschermd.


Ervaar Scoozy zelf!

Wil je alle features van Scoozy zelf proberen? Plan je proefrit dan nu in! Dit kan bij je thuis, bij een dealer, in de Fabriek van Scoozy of in de natuur.

Proefrit maken

4 februari 2022
Deel deze post