Scootmobiel vervoeren: 6 voorbeelden van Scoozy gebruikers

16 februari 2022 in
Iedereen kent het wel, het ultieme vakantiegevoel. Het gevoel van volledige vrijheid en doen waar je écht zin in hebt. Maar hoe bereik je dit als je geconfronteerd wordt met beperkte mobiliteit? Scootmobiel gebruikers Gerard, Anneke, Caroline, Bert en Peter namen het heft in eigen handen zodat ze weer op dezelfde manier op vakantie en eropuit kunnen zoals altijd. Hoe ze dat doen? Lees het in deze blog.

Aanhangwagen voor scootmobiel

Gerard werd ruim een jaar geleden geconfronteerd met een herseninfarct waardoor hij plotseling beperkt mobiel werd. Al tijdens het revalidatietraject onderzocht Gerard hoe hij weer zo snel mogelijk mobiel kon zijn. “Door onze woning in het bos, welke je bereikt via een onverharde weg, waren basic scootmobiels voor mij geen optie. Ik kwam uit bij Scoozy als ideale vervoermiddel vanwege de 4-wielaandrijving en stabiliteit. Daarnaast is de eenzijdige joystickbesturing van Scoozy een uitkomst vanwege de beperking in een van mijn armen na de CVA."


“Door Scoozy mee te nemen in een aanhangwagen kunnen we heerlijk genieten op vakantie in Brugge en Frankrijk.”

Gerard wordt op verschillende plaatsen gespot met zijn Scoozy. Zo was hij er lekker met zijn vrouw op uit in Cadzand. “Door Scoozy mee te nemen in een scootmobiel aanhanger kunnen we heerlijk genieten op vakantie in België en Frankrijk.”

Scootmobiel in auto

Anneke gebruikt al enige tijd een scootmobiel. Toen bleek dat de gemeente niet meer kon voorzien in een voor haar degelijk vervoermiddel is ze zelf op onderzoek uitgegaan. Vanwege het open design en de nieuwe techniek kwam zij al in een vroeg stadium met Scoozy in aanraking. Inmiddels maakt zij als een van de eersten al ruim een jaar ten volste gebruik van Scoozy.

Voor verblijf in Portugal tijdens de wintermaanden liet ze zich niet beperken door de afstand die overbrugt moest worden. Ze liet Scoozy vervoeren in een scootmobiel aanhanger en brengen door een transporteur die ook caravans achter de auto naar de plek van bestemming vervoerd.



Anneke houdt er daarnaast ook van om met haar partner nieuwe plekken te ontdekken en lekker uit eten te gaan. “Je kunt de auto tegenwoordig vaak niet meer dichtbij parkeren. Daarom hebben we in de auto een tillift zodat we Scoozy omhoog kunnen liften en mee kunnen nemen. Zo kom ik overal.” De scootmobiel auto die ze hiervoor gebruiken is een Renault Trafic, speciaal gekocht voor deze aanpassing. 

Scootmobiel in de trein

Wat doe je met al geboekte kaartjes voor een festival dat in de duinen plaatsvindt? Gaan! Caroline bezoekt Oerol al een paar jaar en dat zou ze door een knieoperatie niet in het water laten vallen. Twee weken na de operatie reisde ze met Scoozy scootmobiel in de trein richting Terschelling, samen met haar man. “Dat is wel goed geregeld in Nederland. Je kunt van tevoren assistentie aanvragen. Op alle perrons waar je moet zijn, staan er steeds mensen van de NS voor je klaar om je de trein in en uit te helpen. Ik vond iedereen erg behulpzaam.’” Dankzij Scoozy heeft Caroline zo geen voorstelling hoeven missen. Lees het hele verhaal van Caroline in deze blog.


De scootmobiel in een rolstoel bus

Peter maakte al enige tijd gebruik van een scootmobiel vanwege COPD, maar hij had er nooit veel vertrouwen in en het bracht hem niet waar hij wilde komen. Hij zag dat Scoozy in ontwikkeling was. Na de lancering van het B model besloot hij een proefrit te maken bij een dealer in de buurt en hij was meteen verkocht. “Met Scoozy kan ik hier overal in de natuuromgeving rijden en vogels spotten. Wij zijn doorgewinterde kampeerders en ik neem mijn Scoozy ook mee naar de camping. Hiervoor heb ik een Renault Traffic rolstoel bus met kofferbaklift.* Voorheen kon ik niet met mijn vrouw op de fiets meekomen, maar nu rij ik voorop.”


* Het is wel toegestaan een scootmobiel te vervoeren in een rolstoelauto. Je mag tijdens het rijden niet plaatsnemen in de scootmobiel. Dit komt doordat een scootmobiel door de Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW) niet wordt gezien als een volwaardige vervanger van een autostoel. 

De scootmobiel in de camper en Caddy

Een jaar of drie geleden begon Bert zich te verdiepen in de opties die hij had om mobiel te blijven en kwam met zijn eisen en wensen uit bij Scoozy als ideale oplossing. “De 4 grote wielen van Scoozy zijn ideaal. Natuurlijk is het ook gewoon een stoer ding en hij zit heerlijk!’’ Vooral het feit dat Scoozy iets compleet nieuws is, sprak Bert erg aan. De aanschaf was een feit. 

“De 4 grote wielen van Scoozy zijn ideaal. Natuurlijk is het ook gewoon een stoer ding en hij zit heerlijk.”




“Toen ik besloten had om voor Scoozy te gaan zijn wij gaan kijken naar de mogelijkheden om Scoozy mee te nemen op vakantie. Eerst dachten we aan een soort plateau achter op de trekhaak van onze camper, maar dit leek nog niet ideaal. Toen vonden we een camper waar hij in de garage, de bergruimte achterin de camper, past. Zodoende hebben wij vorig jaar onze huidige camper gekocht. Onze zoon heeft er met wat aanpassingen voor gezorgd dat ik Scoozy met behulp van 2 uitschuifbare rijgoten zo de garage inrijd.” Deze rijgoten gebruikt Bert ook om Scoozy achterin zijn auto voor scootmobiel: een verlengde Volkswagen Caddy te rijden. Door de achterste rij banken eruit te halen past Scoozy er via de achterklep precies in, zelfs samen met 5 personen. Lees het hele verhaal van Bert in deze blog.

Bert neemt Scoozy overal mee naar toe. Hij maakt ritjes met z’n kleinkinderen, toert buiten langs de weilanden, of maakt tripjes met de camper samen met z’n vrouw. Zo kun je elke dag vakantiegevoel ervaren en maak je van het leven gewoon één grote fascinerende reis.

Tip: Hijsoog

Scoozy kan worden opgehesen aan een hijsoog dat in de daarvoor bestemde opening in het midden van de zitting gedraaid kan worden.

Een opvouwbare scootmobiel lijkt praktisch om mee te nemen, maar door de kleine wielen en de lage bodemplaat kom je hiermee vaak niet op de mooiste plekken in de natuur. Scoozy kan niet kleiner gemaakt worden voor transport. Hier is voor gekozen om een stevig en stabiel voertuig voor lange afstanden aan te kunnen bieden. Zo is Scoozy ook uitermate geschikt voor tochten in de natuur op vakantie. 

Ervaar Scoozy zelf!

Wil je alle features van Scoozy zelf proberen? Plan je proefrit dan nu in! Dit kan bij je thuis, bij een dealer, in de Fabriek van Scoozy of in de natuur tijdens een Scoozy Adventure Tour:

Proefrit maken


16 februari 2022
Deel deze post