Caroline: "Met Scoozy kan ik zelf de regie houden en actief blijven".

19 augustus 2019 in

Deze voorstelling is niet rolstoeltoegankelijk’. Herkenbaar? Dat je iets leuks moest missen, omdat de plek waar je naartoe wilde niet geschikt was voor rolstoelen? Voor veel mensen is dat helaas realiteit, maar Caroline gokte het erop. Met de kaartjes al op zak, besloot zij na het ondergaan van een zware kniebehandeling toch haar geliefde Oerol festival te bezoeken met Scoozy. Ze had het niet willen missen.

‘Als je zelf tijdelijk beperkt bent, merk je pas hoeveel gebouwen daar niet op zijn voorbereid’, aldus Caroline. Toch liet zij zich hierdoor niet tegenhouden tijdens haar genezingsproces. Caroline, die in het dagelijks leven een drukke baan en vol privéleven heeft, moest een zware kniebehandeling ondergaan na jaren van klachten.  Door haar actieve leven en dagelijks wandelen met de hond, loopt zij normaal zo’n 10.000 stappen per dag. Het vooruitzicht van weken niet mobiel zijn en afhankelijk van anderen was dus niet wat zij voor zich zag.

Door knieproblemen in het verleden had Caroline al eens meegemaakt hoe mensen kunnen reageren als je in een rolstoel zit. ‘Het is net of mensen meteen anders naar je kijken, of soms zelfs praten alsof je er gewoon niet bij bent’. Ze ging daarom nog voor haar operatie op zoek naar een alternatief voor de traditionele scootmobiel en rolstoel en kwam uit bij Scoozy. Na een kijkje in één van de showrooms was ze verkocht. ‘Het was best een uitdaging, want ik zou er zes weken met een gestrekt been in moeten kunnen zitten, maar Scoozy heeft de aanpassingen gemaakt die nodig waren om hem in mijn situatie te kunnen gebruiken. Van mijn kant vind ik het ook leuk dat ik als één van de eerste gebruikers mijn ervaringen kan delen over zo’n nieuw en innovatief product.’ Ook de uitstraling van Scoozy beviel haar. ‘Natuurlijk gaat het over inhoud, maar het oog wil ook wat. Ik ben ook wel een beetje van de snelle auto’s (getuige de naam van haar hond Aston, vernoemd naar de Aston Martin). Scoozy zag er mooi en stoer uit, dus dat trok me aan.’ De geliefde dagelijkse wandelingen met haar hond door het bos kan ze nu maken met haar eigen ‘Aston Martin’. Zij het met iets minder kilometers per uur.

Caroline met stokhouders op Scoozy

'Dan zat ik in Scoozy en werden de prosecco en de oesters gewoon mijn kant op gebracht’


Maar wat doe je met al geboekte kaartjes voor een festival dat in de duinen plaatsvindt? Gaan! Caroline bezoekt Oerol al een paar jaar en dat zou ze door de operatie niet in het water laten vallen. Twee weken na de operatie reisde ze met de trein richting Terschelling, samen met haar man. ‘Dat is wel goed geregeld in Nederland. Je kunt van tevoren assistentie aanvragen. Op alle perrons waar je moet zijn, staan er dan steeds mensen van de NS voor je klaar om je de trein in en uit te helpen. Ik vond iedereen erg behulpzaam. Sommige voorstellingen op Oerol waren volgens het programma alleen niet rolstoeltoegankelijk. Ik reed dan toch gewoon met het publiek mee de grote en brede duinpaden af.’ Dankzij Scoozy heeft Caroline zo geen voorstelling hoeven missen. ‘Achteraf is het allemaal meegevallen. En het heeft ook wel voordelen. Dan zat ik in Scoozy en werden de prosecco en de oesters gewoon mijn kant op gebracht’.

Natuurlijk was het in het begin ook wel eens moeilijk, maar je moet ook de mooie kanten van iets zien. Ik denk altijd ‘voor hetzelfde geld wordt het wel leuk’. Ik kon nu zelf de regie houden en actief blijven. Dat ik al die weken toch mobiel was, heeft ook mentaal een goede invloed gehad. Ik ben ervan overtuigd dat Scoozy daardoor ook heeft bijgedragen aan mijn genezing.’


Ervaar Scoozy zelf!

Wil je alle features van Scoozy zelf proberen? Plan je proefrit dan nu in! Dit kan bij je thuis, bij een dealer, in de Fabriek van Scoozy of in de natuur.

Proefrit maken

19 augustus 2019
Deel deze post