Scootmobiel gestolen: Hoe Scoozy beveiligd is tegen diefstal

9 februari 2022 in

Een scootmobiel is een kostbaar bezit. Als je scootmobiel gestolen wordt is dit niet alleen erg vervelend, maar dit betekent ook direct een flinke beperking in mobiliteit en onafhankelijkheid. Er worden helaas veel scootmobielen gestolen. Mede doordat veel scootmobielen te openen zijn met dezelfde sleutel. Hier heeft Scoozy iets op bedacht! Hoe Scoozy is beveiligd tegen diefstal lees je in deze blog.

Unieke scootmobiel sleutel

Je wilt als Scoozy gebruiker natuurlijk niet dat dieven er vandoor gaan met jouw vervoersmiddel. We hebben daar rekening mee gehouden bij de ontwikkeling van Scoozy. Scoozy werkt met een uniek geprogrammeerde NFC tag als sleutel. Iedere afzonderlijke Scoozy gaat gepaard met een unieke tag. Bij de gewone scootmobiel is de kans groot dat je met een paar sleutels veel verschillende scootmobielen van het slot kunt halen omdat ze allemaal dezelfde sleutels hebben. Bij een tag is dat niet het geval. De tag leg je op de armleuning om Scoozy aan te zetten.

Scootmobiel vastzetten met kabelslot

De open wielen maken het makkelijker om een kabelslot door het wiel te halen. Zo zet je Scoozy vast aan bijvoorbeeld een paal en maak je het dieven nog moeilijker om Scoozy te stelen. Wij adviseren hiervoor de sloten van TEX-Lock.

De sloten van Tex-Lock zijn praktisch én mooi. De Tex-Lock is opgebouwd uit meerlaags textielcomposiet en (afhankelijk van welke variant) toch 'gewoon' ART-2 gecertificeerd. Deze high-end sloten voelen zijdezacht aan, en zijn wél mega flexibel en erg licht. Veroorzaken zeker géén krassen op het lak, rammelen niet en bieden met gemak extra mogelijkheden om Scoozy zorgvuldig tegen diefstal te beschermen.

SCOOTMOBIEL MET GPS-TRACKER

Wanneer Scoozy onverhoopt gestolen wordt is het handig als er een tracker in zit waarmee jouw Scoozy teruggevonden kan worden. Wij leveren zelf nog geen oplossingen op dit gebied, maar er zijn veel oplossingen te koop die hier op inspelen. Die oplossingen zijn in te delen in 2 categorieën: de GPS-tracker en de bluetooth tracker. Beide oplossingen hebben voor- en nadelen.

Bluetooth tracker

Een Bluetooth tracker zoals een Apple AirTag is een klein apparaat dat werkt met BlueTooth en een bijbehorende app die aangeeft waar deze zich bevindt. De AirTag heeft niet een GPS-chip maar een BlueTooth module en een batterij die vervangen moet worden als deze leeg is. Dit is ongeveer 1 x per jaar. De AirTag heeft geen eigen verbinding met een netwerk maar bepaalt door middel van andere telefoons in de directe omgeving de locatie. Die moeten dan dus wel in de buurt zijn. Lees in deze blog over de voor en nadelen van de AirTag.

GPS-tracker

Een GPS-tracker is een klein apparaatje dat onzichtbaar in nagenoeg ieder voertuig kan worden ingebouwd en kan worden aangesloten op de voeding van het voertuig. Een GPS-tracker bestaat uit drie onderdelen om een locatie te bepalen: de tracker bepaalt met zijn GPS-chip de locatie en verstuurt door middel van mobiel internet de locatie naar de server. Vervolgens laat de app de locatie zien. Een gps tracker heeft vaak abonnementskosten voor de internetverbinding. Daar tegenover staat dat je dan ook overal verbinding hebt zolang de tracker stroom heeft. Lees in deze blog over de voor en nadelen van de GPS-tracker.


Ervaar Scoozy zelf!

Wil je alle features van Scoozy zelf proberen? Plan je proefrit dan nu in! Dit kan bij je thuis, bij een dealer, in de Fabriek van Scoozy of in de natuur.

Proefrit maken

9 februari 2022
Deel deze post