Hoe vraag ik subsidie voor Scoozy aan?

19 januari 2023 in
Er zijn verschillende manieren van financiële ondersteuning en vormen van subsidie mogelijk als je een scootmobiel of rolstoel nodig hebt. Dit kan via het UWV wanneer het werk- of opleidingsgerelateerd is. Indien je handicap is ontstaan bij een ongeval met schuld van derden (verhaalschade) kun je aanspraak maken op een verzekering. Het kan ook via een stichting als ALS op weg of zelfs crowdfunding. In dit artikel gaan wij verder in op subsidie via de Wmo met een pgb.

Welke scootmobiel krijg je van de wmo?

Wanneer door gezondheidsredenen jouw mobiliteit beperkt is, kun je aanspraak maken op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente voorziet via de Wmo in een goedkoopst adequate mobiliteitsvoorziening (zorg in natura), zodat jij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt wonen en deel kunt blijven nemen aan de maatschappij. De gemeente bepaalt of je hiervoor in aanmerking komt en geeft jou een scootmobiel of elektrische rolstoel in bruikleen uit het assortiment van hun aangesloten leverancier. Sinds 2019 is hier een eigen bijdrage aan verbonden van maximaal € 19,- per maand, ongeacht jouw inkomen of vermogen.

Welke subsidie kan ik voor scoozy aanvragen?

Scoozy valt niet binnen de standaardoplossingen van de gemeente. Om subsidie voor Scoozy te ontvangen kun je een persoonsgebonden budget (pgb) of maatwerkvoorziening aanvragen. De hoogte van het budget varieert sterk per gemeente en hangt af van jouw persoonlijke situatie. Met een pgb kies je voor de aanschaf van een optimaal vervoermiddel die aan al jouw wensen voldoet. Je komt dan niet alleen op de strikt noodzakelijke plaatsen, maar hebt de vrijheid en onafhankelijkheid overal te komen op een plezierige, comfortabele en veilige manier!

Hoe scootmobiel aanvragen en onafhankelijke clientondersteuning?

Ben je benieuwd hoe het werkt en wat jouw persoonlijke mogelijkheden zijn? Wij helpen jou graag gratis bij het aanvragen van een Scoozy met een pgb. Het aanvragen van een pgb kan best lastig zijn door allerlei regels en ingewikkelde procedures. Laat je gegevens achter en wij brengen jou in contact met een onafhankelijke cliëntondersteuner. Die begeleid jou gedurende de volledige pgb-aanvraag en neemt al het regelwerk uit handen. Wij sturen je ook een informatiedocument waarin we uitleggen hoe je in 5 stappen subsidie aanvraagt, een persoonlijk plan schrijft en welke argumenten je kunt gebruiken bij de aanvraag voor Scoozy.

Download de informatiegids WMO / PGB

Vind je Scoozy te gek, maar maak je je zorgen over de financiering? Seth wist via de Wet op Maatschappelijke Ondersteuning en een Persoons Gebonden Budget een groot deel van zijn Scoozy vergoed te krijgen. Weten hoe dat ging? Lees zijn verhaal hier.

‘Ik wil anderen inspireren gebruik te maken van je recht om zo’n PGB aan te vragen. Vraag eventueel iemand om je hierbij te helpen. Maar in ieder geval: Ga ervoor!’


Ervaar Scoozy zelf!

Wil je alle features van Scoozy zelf proberen? Plan je proefrit dan nu in! Dit kan bij je thuis, bij een dealer, in de Fabriek van Scoozy of in de natuur.

Proefrit maken

19 januari 2023
Deel deze post