'Delft mobility scooter anticipates SWOV findings'

20 November 2018 by
Delft, 21-11-2018    SWOV concludeert vanochtend naar aanleiding van hun onderzoek dat de scootmobiel veiliger moet worden; elk jaar vallen er tientallen doden door scootmobiel ongevallen. In hun rapport geven ze een aantal concrete aanbevelingen hoe de scootmobiel veiliger kan worden. De Delftse start-up Scoozy loopt al vooruit op deze bevindingen en lanceert in het voorjaar van 2019 een nieuw vervoersmiddel dat als slim, veilig en gaaf alternatief voor de scootmobiel dient.

"Scootmobielen zijn niet veilig genoeg en moeten zo snel mogelijk gaan voldoen aan strengere veiligheidseisen. Dat zegt de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) in een rapport dat vandaag verschijnt." - NOS
“De bevindingen uit het SWOV rapport zijn voor ons niet nieuw”, zegt CEO Job van de Kieft. “Scoozy is een volledig nieuw en innovatief ontwerp met stabiliteit en veiligheid als uitgangspunt. De bediening is intuïtief met een slimme joystick. Met Scoozy heeft de gebruiker 5 mogelijkheden om het voertuig af te remmen, waarvan ten minste één een actieve rem. Daarmee loopt Scoozy vooruit op de belangrijkste bevindingen in het rapport van SWOV.”

Veilig ontwerp

Scoozy is een nieuw vervoersmiddel dat gebruik maakt van slimme technologie om de gebruiker vrije en onafhankelijke mobiliteit te bieden. Door goed te kijken naar oorzaken van ongevallen is veiligheid een speerpunt in het ontwerp geworden. Zo combineert Scoozy een korte draaicirkel met stabiliteit door vier grote onafhankelijk geveerde sturende wielen. Ook is Scoozy voorzien van sensoren die de stuurhoek koppelen aan de snelheid zodat de bestuurder niet uit de bocht kan vliegen. De zitting is voorzien van een gordel, die bevestigd moet worden om Scoozy te kunnen laten rijden, om een val uit Scoozy te voorkomen.
“Scoozy is veilig en wendbaar, met daarnaast een gaaf design. Een vervoersmiddel voor mensen die alles uit het leven halen”, aldus Job van de Kieft.


Eerste serie in aanbouw

De marktintroductie wordt in het voorjaar van 2019 verwacht. Op dit moment vinden de laatste tests plaats en is de eerste serie in aanbouw. Deze serie is al uitverkocht. “Wij geloven in alles uit het leven halen, op avontuur gaan en nieuwe dingen beleven. Mobiel zijn is daar een voorwaarde voor. Daarom ontwikkelen wij Scoozy” aldus Job van de Kieft, CEO van Scoozy.

Over Scoozy

De oprichters achter Scoozy zijn Job van de Kieft en Jan-Willem van Gent. Voor Scoozy waren zij teamleden van het Nuon Solar Team. Dit is de plek waar hun gezamenlijke passie voor elektrisch vervoer en liefde voor innovatie opbloeide. Scoozy viel al in de prijzen, zo ontving zij de ASML Young Makers Award en was finalist in de Rabobank Duurzame Innovatie Prijs. Scoozy werd in 2016 opgericht en is onderdeel van tech-incubator YESDelft! Meer informatie vindt u op www.scoozy.nl.

Pers neemt contact op met: Job van de Kieft, CEO Telefoon: 015-8000222 Email: info@scoozy.nl

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van het laatste nieuws!

20 November 2018
Share this post