Scoozy: Ein Offroad- oder Allroad-Elektromobil?

9. Februar 2022 durch
Scoozy is ontwikkeld om jou als gebruiker meer vrijheid te geven in waar je kunt rijden. In onze video’s laten we je zien dat je op zowel verharde als onverharde paden kunt rijden, Allroad noemen we dat. Maar wat betekent dat precies en wat is het verschil met offroad?

Wat is een Off road scootmobiel?

Off Road is ‘een term waarmee wordt aangegeven dat met een vervoermiddel over onverharde wegen zoals zand, gravel, rivierbeddingen, modder, sneeuw, rotsen en ander natuurlijk terrein wordt gereden’. Letterlijk vertaald geeft de term het al aan: van de weg af.

Wat is een All road scootmobiel?

Bij All Road worden daarentegen ook asfaltwegen meegerekend. Het is de combinatie van On- en Off Road met daarbij een differentiatie voor wat betreft de ruigheid van het terrein. All Road-ritten zijn daarbij een combinatie van asfaltwegen, gravel- en zandwegen en eventueel wat mildere paden. Off Road ritten zijn ruigere ritten, met steile klimmen en eventueel wat stenen ondergronden. In dit filmpje zie je Scoozy op verschillende ondergronden rijden. 


Om het verschil nog duidelijker te maken zie je hieronder een voorbeeld bij auto’s. Bij een offroad auto denk je echt aan bijvoorbeeld een Jeep. Allroad zie je terug bij een Audi Quattro.

Daar tegenover zet je de scootmobiel Scoozy en bijvoorbeeld eenOverlander:


scootmobiel 4x4

Scoozy heeft een transaxle motor met een nominaal vermogen van 1400W die de achterwielen aandrijft. Daarmee kun je goed op verharde en onverharde paden rijden. Met Scoozy kun je bijvoorbeeld ook op een ruiterpad rijden zoals hier te zien.

Ben je nieuwsgierig over welke ondergronden je met Scoozy allemaal kunt rijden? Lees het in deze blog: Een scootmobiel voor in de stad en de natuur!

Ervaar Scoozy zelf!

Wil je alle features van Scoozy zelf proberen? Plan je proefrit dan nu in! Dit kan bij je thuis, bij een dealer, in de Fabriek van Scoozy of in de natuur.

Proefrit maken

9. Februar 2022
Diesen Beitrag teilen