Afmetingen scootmobiel: Hoe groot en wendbaar is Scoozy?

9 februari 2022 in
Scoozy is een vervoersmiddel wat tot zijn recht komt bij buiten gebruik. Ook in een doorsnee supermarkt kom je goed uit de voeten. Voor gebruik in huis is Scoozy doorgaans te groot en niet wendbaar genoeg. Een rolstoel of opvouwbare scootmobiel is in deze situatie een betere oplossing. In deze blog laten wij jou zien wat de afmetingen en wendbaarheid van Scoozy zijn in vergelijking met andere vierwiel scootmobielen.

Draaicirkel scootmobiel

De minimale draaicirkel waarin Scoozy kan worden gedraaid is 3.4 m. De lichte besturing maakt het eenvoudig een keer te steken. In dit geval is de minimale gangbreedte om in te keren 2.0 m. Door de scherp insturende voorwielen kun je met Scoozy ook goed door de paden van de supermarkt manoeuvreren.


De breedte van een scootmobiel

Scoozy oogt door het open ontwerp en de grote wielen groter dan vergelijkbare vierwiel scootmobielen, maar niks is minder waar. Scoozy is 68 cm breed en past hierdoor goed door een standaard deuropening. 

De lengte van een scootmobiel

De lengte van Scoozy is 135 cm en als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld een Life & Mobility Solo of de Mini Crosser is Scoozy zelfs 5 cm korter. Hiermee past Scoozy over het algemeen in een lift.


De hoogte van een scootmobiel

De hoogte van Scoozy is 125 cm. Ook al is in vergelijking met andere scootmobielen niet zo hoog is het wel zo dat de rugleuning van Scoozy op dit moment niet ingeklapt kan worden. Dit maakt het transport in een bestelauto of een personenauto net lastig. Lees in deze blog meer over welke mogelijkheden er zijn om Scoozy te transporteren.



Ervaar Scoozy zelf!

Wil je alle features van Scoozy zelf proberen? Plan je proefrit dan nu in! Dit kan bij je thuis, bij een dealer, in de Fabriek van Scoozy of in de natuur.

Proefrit maken

9 februari 2022
Deel deze post