De levensduur van een scootmobiel: Hoe lang gaat Scoozy mee?

10 februari 2022 in
Duurzaamheid door kwaliteit is het uitgangspunt bij Scoozy. In deze blog lees je waar Scoozy gemaakt wordt en hoe we een hoge kwaliteit nastreven. Daarnaast vertellen we wat we doen met service en onderhoud om de levensduur van Scoozy te verlengen.

Dutch Design, Dutch made: Waar wordt Scoozy gemaakt?

Scoozy is ontworpen in Nederland. De meeste onderdelen komen uit Europa in plaats van uit Azië waar de meeste goedkopere producten vandaan komen. We kiezen voor hoogwaardige leveranciers dicht bij huis die niet alleen kwaliteit leveren maar ook betrokken zijn bij het nog beter maken van het product. Zo wordt het frame gelast door een robot bij het bedrijf Schouten & Vissers in Epe. DOT Robot in Delft ontwikkelt en assembleert de elektronica. De plastic kappen komen van Plastica uit Bergen op Zoom. Naast kwaliteit verlagen we de druk op het milieu doordat onderdelen minder afstand afleggen naar onze fabriek. Local-for-local dus. En op die manier dragen we ook zoveel mogelijk bij aan de werkgelegenheid binnen Europa. Daar zijn we trots op!

Onze partners




De levensduur van een accu in de scootmobiel

Op de li-ion accu, die in Scoozy gebruikt wordt, zit 2 jaar garantie op productiefouten. Een lithium accu behoudt langer zijn capaciteit in vergelijking met de vaker gebruikte loodgelaccu’s. Lees in deze blog meer over de 5 voordelen van een Li-Ion accu vs. een  loodgelaccu. De levensduur van de batterij is niet gegarandeerd maar een indicatie is dat de accu na 20.000km/500 laadcycli nog 70% van de oorspronkelijke capaciteit heeft bij zorgvuldig gebruik. In principe zou een Scoozy accu een Scoozy leven mee moeten kunnen gaan mits je er zorgvuldig mee omgaat. Door Scoozy wordt aan dit product een technische levensduur toegeschreven van 6jaar. Dit wil zeggen dat het product in deze periode reparabel, veilig en bruikbaar is.

Scootmobiel service, onderhoud en pechhulp

Net als bij een auto is het goed om jouw Scoozy periodiek te laten nakijken. Bij dit onderhoud wordende motor en alle bewegende delen van Scoozy nagekeken. Dit kan bij een van onze erkende dealers. Deze dealers doen mee aan trainingen, zodat ze altijd de laatste informatie hebben om  jouw Scoozy te  onderhouden. Een korte uitleg daarover zie je in deze film.


Mocht je onverhoopt met pech langs de weg komen te staan door bijvoorbeeld een lekke band, dan kun je gebruik maken van de pechhulp van de ANWB. Deze vlog van de ANWB laat op een leuke manier zien hoe ze onze klant Bert hebben geholpen.


Ervaar Scoozy zelf!

Wil je alle features van Scoozy zelf proberen? Plan je proefrit dan nu in! Dit kan bij je thuis, bij een dealer, in de Fabriek van Scoozy of in de natuur.

Proefrit maken


10 februari 2022
Deel deze post