Scoozy: Ein Elektromobil für Stadt und Natur!

9. Februar 2022 durch
Scoozy is een scootmobiel die bij uitstek gemaakt is voor gebruik op oneffen ondergronden zowel in de stad als in de natuur. We krijgen vaak de vraag: kan Scoozy ook op het strand rijden? In deze blog leggen we uit waar je wel en niet met Scoozy kunt rijden en welke eigenschappen van Scoozy dit mogelijk maken.

scootmobiel met 4 wielen

Scoozy heeft vier grote 16 inch wielen met opvallende velgen. Dit ziet er niet alleen mooi uit. Je rijdt er gemakkelijk een stoeprand mee op. klinkerweggetjes voelen comfortabel en ook een onverhard bospad vormt geen enkel probleem. Met deze grote wielen ben je er klaar voor. Waar het avontuur je ook maar heen brengt.

Comfortabel geveerde scootmobiel

Scoozy heeft voor onafhankelijk geveerde wielen en achter semi-onafhankelijk. Dat betekend dat ieder wiel zijn eigen ophanging met geïntegreerde veer en demper heeft. Dit geeft de beste wegligging en comfort omdat ieder wiel los van de andere wielen hobbels en obstakels dempt. Daardoor ligt Scoozy als een huis op de weg op iedere ondergrond.


scootmobiel rijden

Scoozy heeft een transaxle motor met een nominaal vermogen van maar liefst 1400W die de achterwielen aandrijft. Daarmee rij je prima door de modder scootmobiel rijden.

Door bovenstaande eigenschappen kun je meer met Scoozy dan menig andere scootmobiel. We testen Scoozy in veel omgevingen. Op onderstaande foto’s zie je waar je allemaal kunt rijden met Scoozy. Bekijk de bijbehorende filmpjes op ons YouTube kanaal.



elektrische strandrolstoel

Het gebruik van Scoozy op het strand en andere omgevingen met mul zand raden we ten zeerste af. We hebben dit veel getest. Voor op het strand heb je bredere banden nodig waardoor je voorkomt dat je wegzakt in het mulle zand. Daarnaast is het goed om te bedenken dat fijn zand in draaiende delen komt en extra slijtage veroorzaakt. Ook zeewater is slecht voor het product doordat het corroderend werkt. Dit alles zal de levensduur van Scoozy negatief beïnvloeden. 

Ervaar Scoozy zelf!

Wil je alle features van Scoozy zelf proberen? Plan je proefrit dan nu in! Dit kan bij je thuis, bij een dealer, in de Fabriek van Scoozy of in de natuur.

Proefrit maken


9. Februar 2022
Diesen Beitrag teilen