Scoozy: Een elektrische rolstoel, een scootmobiel of een brommobiel?

3 september 2021 in
Regelmatig krijgen we de vraag: “Wat is Scoozy precies?” Is het een elektrische rolstoel, scootmobiel of een micromobiliteitsoplossing? Om hier meer duidelijkheid over te geven vertellen we je meer over onze achtergrond, de features en de prijsstelling. 

“Is Scoozy een elektrische rolstoel, scootmobiel of een micromobiliteitsoplossing?.”

 

Hoe komen we bij het concept van Scoozy?

Gevestigde bedrijven ontwikkelen een nieuw product in een bepaalde categorie of voor vergoeding. Scoozy is ontworpen vanuit een heel ander perspectief. We kwamen van buiten deze markt. Niet gehinderd door enige kennis :-). We zijn begonnen met ontwikkelen op basis van problemen die invalide gebruikers tegenkomen:

  1. Scootmobielen worden vaak als stigmatiserend ervaren.
  2. Scootmobiel ongeluk met slachtoffers als gevolg van stuurfouten en instabiliteit.
  3. De gebruiksomgeving is vaak beperkt tot stedelijke gebieden terwijl de gebruiker de natuur in wil.

Met de nieuwe scootmobiel Scoozy wilden we een persoonlijke mobiliteit oplossing creëren die er goed uitziet, veilig is en geschikt is voor alle wegen. Met innovatie en kwaliteit hebben we op deze aspecten gefocust. Prijsstelling stond niet centraal. Dit stelde ons in staat om iets anders te doen dan elk ander product op de markt en een oplossing te bedenken voor de problemen die gebruikers ervaren.

Een scootmobiel met kenmerken van een elektrische rolstoel.

Met mogelijkheden voor lange afstanden, rijden met hogere snelheid en joystickbediening, combineert Scoozy de kenmerken van een scootmobiel met de kenmerken van een elektrische rolstoel. We voegen er de 4WD-optie aan toe met grotere wielen om hem geschikt te maken voor allerlei omgevingen. We hebben geïnvesteerd in software en aangepaste elektronica om dit intuïtief en veilig te laten voelen. Scoozy is gecertificeerd volgens EN12184, de EU-norm voor scootmobielen. Wij zien het als een modern alternatief voor de gewone scootmobiel.


Wordt Scoozy vergoed?

Scoozy is uniek omdat het een hybride is tussen een scooter en een elektrisch rolstoel. De joystick maakt hem veelzijdig in vergoedingen. In Nederland betalen de meeste klanten zelf, maar we hebben voorbeelden van Scoozy die zowel als scooter als elektrische rolstoel met joystick wordt vergoed. In Frankrijk valt Scoozy in dezelfde vergoedingscategorie als de elektrische rolstoel van Whill. In Italië wordt Scoozy ook vergoed als elektrische rolstoel.

Hoe zit het met de aanschafprijs van Scoozy?

We horen mensen wel eens zeggen: “Je kunt een kleine auto kopen voor de prijs die Scoozy kost”. Als je het een goedkope scootmobiel maakt, verkoop je meer. Onze belangrijkste focus is kwaliteit en innovatie. Uiteraard hangt hier een prijskaartje aan vast waarvoor u een mobiliteitsoplossing krijgt met ongekende eigenschappen. Bekijk deze video als voorbeeld wat Scoozy mogelijk maakt. We blijven het product verbeteren en investeren in toegevoegde functionaliteiten en waarde voor de gebruiker.


Een scootmobiel of een brommobiel?

Niet al te serieus bedoeld, maar hoe te beslissen tussen het kopen van een kleine auto of Scoozy? Misschien kun je een mini-auto kopen voor de huidige prijs van een Scoozy, maar het geeft je zeker niet dezelfde mobiliteitsmogelijkheden. Dus als je op zoek bent naar een mobiliteitsvoertuig waarmee je de natuur in kunt en over modderige wegen door het bos rijdt, die je overal gratis kan parkeren, waarmee je zowel binnen (tot op zekere hoogte) en buiten op een milieuvriendelijke manier, zoek dan niet verder en kies voor een Scoozy. Als je alleen op de weg hoeft te rijden, koop dan die kleine auto ;). Wij vinden de Opel Rocks-E een vette optie!


Ervaar Scoozy zelf!

Wil je alle features van Scoozy zelf proberen? Plan je proefrit dan nu in! Dit kan bij je thuis, bij een dealer, in de Fabriek van Scoozy of in de natuur tijdens een Scoozy Adventure Tour:

Proefrit maken

 

3 september 2021
Deel deze post