Wanneer ben ik toe aan een scootmobiel?

18 november 2022 in
Wa nneer lopen een uitdaging wordt, maken scootmobielen en elektrische rolstoelen het dagelijks leven gemakkelijker. Ze worden gebruikt door verschillende mensen in verschillende stadia van hun mobiliteitsreis. Sommigen hebben gewoon wat extra ondersteuning nodig om zich te verplaatsen, terwijl anderen zoeken naar meer. Maar wanneer is het nu het juis​te moment om een scootmobiel aan te schaffen?

Wanneer scootmobiel nodig?

Het is volkomen normaal om het gevoel te hebben dat je niet goed weet waar je moet beginnen of welke vragen je moet stellen als je nadenkt over het kopen van een scootmobiel. Je voelt jezelf misschien onzeker over wat er bij de oriëntatie komt kijken en of het nu echt het juiste moment is. En dat is oké. Er bestaat niet zoiets als een 'juist moment'. Als je moeite hebt met beslissen, stel jezelf (of een geliefde) eens enkele eenvoudige vragen:

  • Zijn er dingen die je op dit moment zou willen doen waarin je je beperkt voelt door je lichaam?
  • Bereik jij alles wat je wilt? 
  • Ga je uit met je gezin? 
  • Ga je zelfstandig boodschappen doen?
Als het ding dat je tegenhoudt is, dat je niet ver kunt lopen of niet lang kunt staan, dan is het tijd om je opties te overwegen.

Het belangrijkste is dat je nergens overhaast op ingaat. Het is normaal dat je in het begin een beetje op je hoede bent, dus neem de tijd en bedenk hoe je leven zou veranderen met een scootmobiel.

Hulp bij scootmobiel kopen

Praten met vrienden en familie is een geweldige manier om je mobiliteit te verkennen en ondersteuning te vinden in het proces. Als je niet zeker weet of je een mobiliteitshulpmiddel nodig hebt of welk type scootmobiel het beste is voor jouw situatie, heeft Scoozy enkele handige blogs online die u zouden kunnen helpen bij het besluitvormingsproces.

Deel uitmaken van een community, online of offline, kan helpen, ongeacht in welke fase van de reis je je bevindt. Als je op zoek bent naar meer algemeen advies over het kiezen van het juiste model voor jouw behoeften en levensstijl, zijn er tal van forums waar mensen hun ervaringen delen. Waarom zou je niet contact opnemen en kijken of je andere gebruikers kunt vinden die misschien hun tips willen delen om mobiel te blijven?

Organisaties zoals Spierziekten Nederland, Dwarslaesie Organisatie Nederland, Stichting ALS op de weg en de MS Vereniging Nederland bieden waardevolle ondersteuning aan mensen met een handicap en kunnen helpen met alles, van financiering tot het vinden van mensen die op dezelfde mobiliteitsreis zitten als jij.

Waarom een scootmobiel

Er zijn tal van redenen die mensen het gevoel kunnen geven dat ze nog niet klaar zijn voor een scootmobiel. Misschien voelt het te snel. Sommige mensen melden een gevoel van "het toegeven van een nederlaag". Anderen komen misschien in het reine met hun beperkte mobiliteit en het onderzoeksproces kan overweldigend aanvoelen. Dit zijn allemaal volkomen terechte gevoelens, dus maak je geen zorgen als dat is waar je nu bent. 

Ervaringen van scootmobiel gebruikers

Als je overweegt een scootmobiel aan te schaffen, kan het nuttig zijn om te onderzoeken hoe deze het leven van andere mensen heeft verbeterd. Een scootmobiel kan een hele wereld aan mogelijkheden openen. En geloof ons niet alleen op ons woord. Bekijk onze klantverhalen om een ​​idee te krijgen van de verschillende levensstijlen en ambities die mogelijk zijn. Lees het indrukwekkende klantverhaal van Matthee waarin hij verteld hoe Scoozy hem heeft geholpen om te blijven genieten, ondanks een dramatisch keerpunt in zijn leven.


‘Scoozy is nu mijn racefiets’ - Matthee

Ervaar Scoozy zelf!

Wil je alle features van Scoozy zelf proberen? Plan je proefrit dan nu in! Dit kan bij je thuis, bij een dealer, in de Fabriek van Scoozy of in de natuur.

Proefrit maken

18 november 2022
Deel deze post