5 voordelen van een scootmobiel met joystick

18 november 2022 in
Het rijden met een joystick kan voor sommigen even wennen zijn, maar biedt 5 voordelen op het gebied van comfort en veiligheid. In deze blog lichten wij toe waarom wij joystick besturing hebben toegepast en welke 5 voordelen dit zijn.

1. Een scootmobiel met actieve rem

Scoozy bestuur je met een joystick. Dat werkt heel intuïtief. Bij een traditionele scootmobiel knijp je in hendels op het stuur om gas te geven. Op een fiets betekent dat juist remmen. Dat is verwarrend en kan voor ongelukken zorgen. De joystick besturing heeft een actieve rem. Loslaten is zacht remmen, naar achteren trekken is een harde stop. Daarmee is Scoozy uniek met een actieve rem en heb je als bestuurder het gevoel van controle. 

2. Een open ontwerp

Omdat je geen stuur voor je neus hebt, heb je maximaal open zicht. Zo zie je goed je positie op de weg en eventuele obstakels vlak voor je.

3. Een scootmobiel voor lange mensen

Tegelijk geeft het ontbreken van de stuurkolom veel beenruimte. Dit is met name handig voor gebruikers met lange benen of gebruikers die hun been gestrekt moeten houden wanneer je bijvoorbeeld je been in het gips hebt.

4. Geen vermoeide armen en zere schouders op de scootmobiel

Een bijkomend voordeel van de joystick is dat je gedurende de rit je armen kunt laten rusten op de armleuningen. Geen vermoeide armen meer dus! De besturing gaat ook heel licht, dus kost weinig kracht.

5. Een scootmobiel met 1 hand besturen

Met mogelijkheden voor lange afstanden, rijden met hogere snelheid en joystickbediening, combineer je de voordelen van een scootmobiel met de kenmerken van een elektrische rolstoel met joystick. Zo bestuur je jouw scootmobiel eenvoudig met 1 hand. De speciale software en aangepaste elektronica denken met je mee en geven je een veilig gevoel.


Is rijden met een joystick iets voor mij?

Het rijden met een joystick kan even wennen zijn. Om je te begeleiding in dit gewenningsproces kies je tussen 3 rijniveau ’s. Maak een proefrit afgesteld op niveau 1 . Dit geeft een rustige rijervaring voor als je voor het eerst in aanraking komt met een joystick. 

Ervaar Scoozy zelf!

Wil je alle features van Scoozy zelf proberen? Plan je proefrit dan nu in! Dit kan bij je thuis, bij een dealer, in de Fabriek van Scoozy of in de natuur.

Proefrit maken

18 november 2022
Deel deze post