Waarom een Lithium Accu in jouw Scootmobiel een Slimme Keuze is: 5 Voordelen

18 november 2022 in
De meeste standaard scootmobielen zijn uitgerust met een loodgel accu, maar bij Scoozy hebben we bewust gekozen voor een lithium accu. Waarom? In deze blogpost delen we vijf voordelen van het gebruik van een lithium accu in plaats van een loodgel accu, met speciale aandacht voor energieverbruik en duurzaamheid.

1. Langere levensduur

Een lithium accu gaat aanzienlijk langer mee dan een loodgel accu, tot wel 3 tot 4 keer langer. Met 1500 tot 2000 laadcycli biedt een lithium accu een duurzame oplossing voor jouw scootmobiel accu, terwijl loodaccu's al na 300-500 cycli hun kracht verliezen.

2. Snel en efficient laden

Dankzij de snelle laadtijd van een lithium accu kunt u snel weer op pad. Terwijl loodaccu's een absorptiefase vereisen voor de laatste 20% capaciteit, kan een lithium accu snel worden opgeladen zonder risico op beschadiging, zelfs als deze niet volledig wordt opgeladen.

3. Gewicht

Een loodaccu is een stuk zwaarder dan een lithium accu, de lithium accu is wel 4 keer zo licht als een lood accu bij dezelfde energie, waardoor het ook weer minder energie kost om te rijden.

4. Weinig verloren energie

Lithium accu's zijn aanzienlijk efficiënter in het opslaan van energie dan loodaccu's, met een laadefficiëntie van bijna 100% in vergelijking met ongeveer 85% voor loodaccu's. Dit betekent minder verspilde energie en een betere prestatie van jouw scootmobiel.

5. Klimaat bestendigheid

Hoewel zowel loodaccu's als lithium accu's capaciteit verliezen in koude omgevingen, behoudt een lithium accu een veel hogere capaciteit bij lage temperaturen. Bij -20˚C behoudt een lithium accu bijvoorbeeld nog 80% van zijn capaciteit, terwijl een loodaccu slechts 30% behoudt.


Door te kiezen voor een scootmobiel met een lithium accu, zoals de Scoozy, profiteer je van een langere levensduur, sneller laden, lager gewicht, minimaal energieverlies en betere prestaties in verschillende klimaten. Investeer in een duurzame en efficiënte mobiliteitsoplossing met een lithium accu voor jouw scootmobiel.

Upgrade Nu: Kies voor een Duurzamere en Efficiëntere Accu voor Jouw Scootmobiel!

Ben je overtuigd van de voordelen van een lithium accu voor jouw scootmobiel? Neem vandaag nog de eerste stap naar een verbeterde mobiliteitservaring en ontdek de mogelijkheden van een Scoozy scootmobiel met een lithium accu. Neem contact met ons op voor meer informatie of plan een proefrit om zelf de voordelen te ervaren. Verbeter jouw mobiliteit en kies voor duurzaamheid met Scoozy!

Proefrit maken

18 november 2022
Deel deze post