Scoozy en de Van Raam Easyrider Fiets

Succesverhalen die Inspireren tot Actie
29 september 2023 in
Scoozy B.V., Scoozy

Mobiliteit is een kostbaar goed dat we vaak als vanzelfsprekend beschouwen, totdat je wordt geconfronteerd met beperkingen. Gelukkig bieden geavanceerde mobiliteitshulpmiddelen jou tegenwoordig de mogelijkheid om jouw onafhankelijkheid en vrijheid te behouden. In deze blog ontdek je de inspirerende verhalen van Gerard, Erik en Jan, die dankzij de innovatieve scootmobiel Scoozy en de veelzijdige Van Raam Easyrider driewiel fiets hun mobiliteit hebben herwonnen en verbeterd. Lees verder om te ontdekken hoe deze twee mobiliteitshulpmiddelen elkaar aanvullen en welke voordelen ze voor jou hebben op het gebied van mobiliteit en vrijheid.


Gerard: Veiligheid en Onafhankelijkheid in het Bos

Gerard werd geconfronteerd met de uitdaging van mobiliteit na een herseninfarct. ‘De gemeente bood mij een 3-wiel scootmobiel aan, maar dit was geen veilige optie vanwege de onverharde wegen rondom mijn huis en omdat ik maar 1 hand kan gebruiken om te sturen.’ Gerard nam het heft in eigen handen en investeerde in een Scoozy scootmobiel. ‘Met Scoozy kan ik veilig door het bos rondom mijn huis rijden en genieten van de natuur. Bovendien biedt de scootmobiel mij de vrijheid om zelfstandig naar therapie te gaan, boodschappen te doen en genieten van een visje op de markt.’ Het gebruik van een joystick en vier grote wielen maakt de Scoozy een ideale keuze voor Gerard. 


Als recreatieve optie koos hij voor een 3-wiel fiets, waarmee hij samen met zijn vrouw eropuit kan. ‘Een nadeel van de Easyrider voor mij is dat ik hulp nodig heb bij het op- en afstappen en hier dus niet alleen mee op pad kan.’


Erik: Gemak en Snelheid

Erik onderging een operatie aan de binnenkant van zijn ruggenwervel, waardoor hij verminderde kracht in zijn benen kreeg. Voor hem bleken de Scoozy en de Van Raam Easyrider geweldige oplossingen te zijn. 'Het doen van boodschappen en het uitlaten van de hond zijn met de Scoozy een fluitje van een cent. Bovendien is de Scoozy compacter, wat het gemakkelijk maakt om hem achterin een busje of in een aanhanger te vervoeren. Aan de andere kant biedt de fiets snelheid en actieve beweging als voordelen.' Voor Erik zijn beide mobiliteitshulpmiddelen een perfecte aanvulling op zijn dagelijks leven, waarbij de keuze afhangt van zijn specifieke behoeften op dat moment.


Jan: Natuurliefhebber op Wielen

Jan heeft te maken met de levenslange gevolgen van kinderpolio en zit permanent in een rolstoel. 'Met de fiets kan ik heerlijke tochten door de omgeving maken samen met mijn vrouw. Zo blijf ik ook nog bewegen, en dat is wel heel belangrijk. Met de Scoozy daarentegen kan ik comfortabel over het erf van onze boerderij rijden en over onverharde wandelpaden in de natuur, waar ik met de fiets of wandelend niet kan komen.'

Jan op Scootmobiel Scoozy en driewiel fiets


Conclusie: Een Complementaire Mobiliteitsoplossing

Of je nu kampt met fysieke uitdagingen of gewoon op zoek bent naar meer mobiliteit en avontuur, de Scoozy scootmobiel en de Van Raam Easyrider fiets kunnen een wereld van verschil maken. De verhalen van Gerard, Erik en Jan illustreren hoe Scoozy en de Van Raam Easyrider fiets elkaar kunnen aanvullen en een uitgebreide mobiliteitsvrijheid bieden. Terwijl de Scoozy efficiëntie en comfort biedt voor dagelijkse taken en avonturen in ruig terrein, brengt de fiets het plezier van actieve beweging en sociale interactie in de buitenlucht. Overweeg welke van deze hulpmiddelen het beste bij je behoeften past en maak je klaar voor een actiever en avontuurlijker leven.

Probeer zelf

Nieuwsgierig naar wat Scoozy voor jou kan betekenen? Klik hier om direct te ontdekken hoe Scoozy jouw mobiliteit kan verbeteren.

Proefrit maken

Scoozy B.V., Scoozy 29 september 2023
Deel deze post
Labels