WMO, PGB en andere financiering

WMO/PGB

Scoozy wordt in sommige gevallen door de gemeente vergoed via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Als de standaard WMO Zorg in Natura niet toereikend is, is zelf ondersteuning inkopen met een persoonsgebonden budget (PGB) een recht. Een PGB is een geldbedrag waarmee je zelf een scootmobiel mag uitzoeken, aanschaffen en onderhouden. De gemeente bekijkt of je in aanmerking komt voor een PGB en bepaalt de hoogte van dit bedrag. Je kunt een formele aanvraag indienen bij het college van burgemeester en wethouders, op grond van de zorgplicht vervoer (Vervoersvoorziening). De gemeente kan vertellen hoe je een PGB aanvraagt. Het leasen van Scoozy is ook een mogelijkheid, waarbij een servicecontract wordt aangeboden inclusief WA-cascoverzekering, pechhulp,
periodiek onderhoud en onderdelen. Hiermee wordt de gemeente compleet
ontzorgd.

Bij alle aanvragen is het van belang goede argumentatie te geven met vervoersredenen in combinatie met gezondheidsvoordelen. Argumenten vóór het aanschaffen van een Scoozy kunnen zijn:

 • Scoozy heeft de nieuwste techniek lithium-ion-accu’s met een lange levensduur en een grote accurange tot wel 100 km. Door het regeneratief remsysteem kun je nog verder rijden, bijvoorbeeld voor woon-werk verkeer.
 • Doordat de armen op de armleuningen kunnen rusten tijdens het rijden met Scoozy, is het ook mogelijk een langere rit te maken wanneer je
  krachtvermindering of pijn in je armen/schouders hebt. Dit maakt je mobieler.
 • Ook als je eenzijdige hand/armfunctie hebt, is het rijden met Scoozy mogelijk doordat Scoozy met 1 hand te besturen is. Op de joystick zit al het benodigde voor het goed kunnen bedienen van Scoozy, waaronder een noodrem.
 • Bij Scoozy zitten de motoren in de wielen. Daarmee is het mogelijk zowel vierwielaandrijving, vierwielsturing als onafhankelijke vering te combineren. Dit is uniek onder de scootmobielen en biedt stabiliteit en wendbaarheid onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Hierdoor kun je over allerlei wegdek op je plaats van bestemming komen. Daarnaast zijn deze motoren onderhoudsarm.
 • Door het gepatenteerde instap-mechanisme draaien de wielen naar buiten wanneer je de armleuning opent. Dit geeft extra ruimte om in en uit te stappen. Het frame van Scoozy is sterk gemaakt, zodat je met maximaal 90 kilo op de armleuningen kunt steunen. Daarnaast biedt het open design zonder stuurkolom veel beenruimte.

Scoozy is de enige scootmobiel die al voldoet aan de aanbevelingen van de SWOV. Lees hieronder de aanbevelingen van SWOV – in opdracht van Minister Van Nieuwehuizen, en waar Scoozy van voorzien is om aan deze aanbevelingen te voldoen.

Aanbevelingen SWOV:

 • Scootmobielen voorzien van een rem waarmee de gebruiker
  actief kan remmen (voertuig);
 • De stabiliteit van de scootmobiel verbeteren door het voertuigontwerp aan te passen en stabielere scootmobielen te
  verstrekken (voertuig);
 • Scootmobielen voorzien van stuurhoekbeveiliging (voertuig).
(bron: ad.nl)

Scoozy is voorzien van:

 • Actieve remmen met de intuïtieve joystick;
 • Gewichtsverdeling, 4 wiel sturing en onafhankelijke vering. Dit maakt Scoozy stabieler;
 • Stuurhoekbeveiliging. Hierdoor kun je niet omslaan;
 • Veiligheidsgordel en deuren. De bestuurder kan hierdoor niet van Scoozy af vallen;
 • Hooggeplaatste LED verlichting. Hierdoor is Scoozy met de gebruiker beter zichtbaar.

Belastingdienst

De kosten voor een scootmobiel zijn sinds 2014 helaas niet meer aftrekbaar.  

Verzekeringsmaatschappij

Indien je handicap is ontstaan bij een ongeval met schuld van derden (verhaalschade) kun je aanspraak maken op een verzekering. Argumenten bij je aanvraag kunnen zijn vervoer of gezondheid.

UWV

Indien je een uitkering hebt via het UWV en met Scoozy naar werk of school wilt gaan, kun je een aanvraag indienen op grond van de arbeidstoeleiding.

Jouw Scoozy avontuur
begint hier!

Maak een proefrit in Scoozy en ontdek de voordelen voor jou. Klik hieronder om jouw rit gemakkelijk te boeken.