WMO, PGB en andere financiering

WMO/PGB

Scoozy wordt in sommige gevallen door de gemeente vergoed via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Als de standaard WMO Zorg in Natura niet toereikend is, is zelf ondersteuning inkopen met een persoonsgebonden budget (PGB) een recht. Een PGB is een geldbedrag waarmee je zelf een scootmobiel mag uitzoeken, aanschaffen en onderhouden. De gemeente bekijkt of je in aanmerking komt voor een PGB en bepaalt de hoogte van dit bedrag. Je kunt een formele aanvraag indienen bij het college van burgemeester en wethouders, op grond van de zorgplicht vervoer (Vervoersvoorziening). De gemeente kan vertellen hoe je een PGB aanvraagt. Gebruik vooral vervoersargumenten, in combinatie met gezondheidsvoordelen.

Bij alle aanvragen is het van belang goede argumentatie te geven met vervoers-redenen. Veel gebruikte argumenten vóór  het aanschaffen van een Scoozy zijn;

  • Scoozy heeft de nieuwste techniek lithium-ion-accu’s met een lange levensduur en een grote accurange tot wel 100 km. Door het regeneratief remsysteem kun je nog verder rijden, bijvoorbeeld voor woon-werk verkeer.
  • Doordat de armen op de armleuningen kunnen rusten tijdens het rijden met Scoozy, is het ook mogelijk een langere rit te maken wanneer je krachtvermindering of pijn in je armen hebt. Dit maakt je mobiebeler.
  • Ook als je eenzijdige hand/armfunctie hebt, is het rijden met Scoozy mogelijk doordat Scoozy met 1 hand te besturen is. 
  • Bij Scoozy zitten de motoren in de wielen. Daarmee is het mogelijk zowel vierwielaandrijving, vierwielsturing als onafhankelijke vering te combineren. Dit is uniek onder de scootmobielen en biedt stabiliteit en wendbaarheid onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Hierdoor kun je over allerlei wegdek op je plaats van bestemming komen. Daarnaast zijn deze motoren onderhoudsarm.
  • Door het gepatenteerde instapmechnisme draaien de wielen naar buiten wanneer je de armleuning opent. Dit geeft extra ruimte om in en uit te stappen. Het frame van Scoozy is sterk gemaakt, zodat je met maximaal 90 kilo op de armleuningen kunt steunen. Daarnaast biedt het open design zonder stuurkolom veel beenruimte.

Belastingdienst

De kosten voor een scootmobiel zijn sinds 2014 helaas niet meer aftrekbaar.  

Verzekeringsmaatschappij

Indien je handicap is ontstaan bij een ongeval met schuld van derden (verhaalschade) kun je aanspraak maken op een verzekering. Argumenten bij je aanvraag kunnen zijn vervoer of gezondheid.

UWV

Indien je een uitkering hebt via het UWV en met Scoozy naar werk of school wilt gaan, kun je een aanvraag indienen op grond van de arbeidstoeleiding.

Jouw Scoozy avontuur
begint hier!

Maak een proefrit in Scoozy en ontdek de voordelen voor jou. Klik hieronder om jouw rit gemakkelijk te boeken.