GROOTSTE SCOOTMOBIEL INRUILACTIE OOIT: “HET MOET VEILIGER”

Verkeersveiligheidsinstantie SWOV concludeerde een jaar geleden in hun onderzoek[1] dat de scootmobiel veiliger moet worden. Het Delftse tech bedrijf Scoozy laat zien dat het anders kan en ontwikkelde een nieuw en veiliger alternatief voor de scootmobiel. Scoozy vindt dat de ontwikkelingen te langzaam gaan in deze markt. Daarom organiseert het bedrijf nu de grootste scootmobiel inruilactie ooit, zodat verbeterde veiligheid voor meer mensen bereikbaar wordt.

Bevindingen zijn niet nieuw

Uit het SWOV onderzoek naar ernstige ongelukken blijkt de oorzaak hiervan in veel gevallen te zijn dat gebruikers in de gashendel knijpen, terwijl die juist losgelaten moet worden om te stoppen. Ook is het voertuig volgens het onderzoek niet stabiel genoeg en komt de gebruiker ten val door oneffenheid of te scherp sturen. Een eerder onderzoek van VeiligheidNL uit 2013[2] had soortgelijke bevindingen en in 2016 zijn er zelfs kamervragen[3] gesteld over de veiligheid van dit voertuig.

“Veranderingen in deze markt gaan langzaam”, zegt CEO Job van de Kieft. “Er wordt niet voorbij de geldende norm gekeken. Scoozy is op dit moment het enige voertuig dat al voldoet aan de eisen van het SWOV en gaat nog verder wat betreft veiligheid”. 

“WIJ LATEN ZIEN DAT HET ANDERS KAN”

Scoozy is een nieuw en innovatief ontwerp met stabiliteit en veiligheid als uitgangspunt, om de gebruiker vrije en onafhankelijke mobiliteit te bieden. Zo combineert Scoozy een korte draaicirkel met stabiliteit door vier grote onafhankelijk geveerde sturende wielen en een laag zwaartepunt. Ook begrenst Scoozy automatisch de stuurhoek in combinatie met snelheid zodat de bestuurder niet uit de bocht vliegt. Scoozy is voorzien van een actieve rem. Daarnaast kan de gebruiker ook op onverharde paden rijden met 4-wielaandrijving.

” Wij dagen de status quo uit omdat wij geloven dat het anders moet, en we laten met Scoozy zien dat het ook anders kán”: zegt van de Kieft.

Grootste inruilactie ooit

Scoozy biedt tot 31 januari 2020, zo lang de voorraad strekt, los van de dagwaarde een premie tot 2.500 euro voor een oude scootmobiel of e-bike bij aanschaf van een Scoozy. “Een e-bike kun je ook inruilen omdat we zien dat mensen die niet meer op hun fiets durven te stappen, veel vrijheid inleveren. Met Scoozy krijgen ze er mobiliteit en daardoor vrijheid voor terug.” Niet eerder organiseerde een fabrikant een dergelijk grote inruilactie met vaste inruilpremies, voor zover bekend. 

meedoen aan deze actie?

Heb je nog vragen voor ons over de actie? Bel dan naar 015-8000222 of stuur een mail naar info@scoozy.nl.

Wil je meedoen aan deze actie, vraag dan direct een proefrit aan.

 

Bronnen:

[1] SWOV 2018 https://www.swov.nl/nieuws/diepteonderzoek-scootmobielongevallen-veiliger-scootmobielen-en-veiliger-wegomgeving

[2] VeiligheidNL 2013 https://www.verkeersnet.nl/verkeersveiligheid/9909/meeste-ongevallen-scootmobielen-door-bedieningsfouten-en-omvallen/

[3] https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20162017-256.html

Delen op

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Jouw Scoozy avontuur
begint hier!

Maak een proefrit in Scoozy en ontdek de voordelen voor jou. Klik hieronder om jouw rit gemakkelijk te boeken.

Proefrit maken

Er zijn verschillende opties om een proefrit te maken: op ons hoofdkantoor in Delft, bij jou thuis, of bij een van onze natuurlocaties. Laat hier je gegevens achter en wij bellen je op om jouw proefrit in te plannen.