5 manieren om te remmen: volledig ‘in control’ met Scoozy

Één van de belangrijkste punten van comfortabel én veilig rijden in een scootmobiel, is het besturen van het voertuig. Bij Scoozy hebben we dit zo ontworpen dat je intuïtief stuurt met een joystick. Dit werkt simpel. Wil je naar voren? Duw de joystick naar voren. Naar achter rijden? Je raadt het al: trek de joystick naar achter.

 

Naast deze intuïtieve besturing, heeft Scoozy twee verschillende standen: drive en speed. “Drive” gebruik je wanneer je op een voetgangerspad of stoep rijdt. Hoe hard je ook (per ongeluk) tegen de joystick aan duwt, Scoozy gaat niet harder dan 6 km per uur. Wanneer je wat sneller thuis wilt zijn en op het fietspad rijdt, gebruik je Scoozy stand “speed”. Hiermee kun je de maximale snelheid bereiken.

Volledig in control

Goed kunnen remmen is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, het maakt dat je volledig in control bent. En dat voelt wel zo prettig. Scoozy rem je op 5 verschillende manieren:

1. Stop geleidelijk door de joystick weer naar de middenstand te brengen

Scoozy remt geleidelijk wanneer je de joystick niet meer naar voren beweegt, maar terug brengt naar de neutrale stand.

Joystick Scoozy

2. Rem versneld door de joystick naar achter te trekken

Scoozy is sneller tot stilstand te brengen wanneer je de joystick actief naar achter trekt.

Joystick Scoozy naar achter remmen

3. Sta direct stil met de noodstop op de joystick​

De noodstop van Scoozy is gemakkelijk te bereiken: hij zit namelijk óp de joystick. Je hand zit hier al, dus de weg naar de noodstop is kort.

Joystick noodrem Scoozy

4. Sta direct stil met de noodstop op het bedieningspaneel

Naast de noodstop op de joystick zit er ook een noodstop op de andere armleuning op het bedieningspaneel. Die is met je vrije hand te bedienen waardoor je snel remt.

Noodstop bediening Scoozy

5. Keytag

​Scoozy rijdt alleen wanneer de keytag, in Scoozy zit. Hij stopt dus met rijden wanneer er geen contact met de keytag meer gemaakt wordt. De keytag is te bevestigen met een bandje aan je arm. Zo kun je hem als dodemansknop gebruiken en hoef je enkel je arm omhoog te doen om tot stilstand te komen.

Noodstop keytag Scoozy

 

Nog veiliger met een back-up remsysteem

Als back-up voegden we nog een extra remsysteem toe in de wielen. Als om wat voor reden dan ook het elektrische systeem uitvalt, treedt dit remsysteem in de wielen in werking. Die zorgt ervoor dat Scoozy tot stilstand komt. En wil je Scoozy handmatig verplaatsen, dan zet je met een simpele druk op de knop achterop Scoozy in zijn vrij.

Is rijden met een joystick iets voor mij?

Het rijden met een joystick kan even wennen zijn, daarom raden wij ook iedereen aan om een proefrit te maken. Dan merk je al snel of de besturing iets voor jou is. Heb je het gevoel dat je nog wat meer oefening nodig hebt? Je bent bij ons altijd welkom. Daarnaast is de joystick op 3 manieren aan te passen naar jouw wens:

  • Kies de kant van de joystick (links of rechts)
  • Kies de plaatsing op de armleuning (voor, midden of achter, afhankelijk van de lengte van de onderarm)
  • Pas de gevoeligheid van de joystick aan naar jouw behoefte.

Een bijkomend voordeel van de joystick is dat je gedurende de rit je armen kunt laten rusten op de armleuningen. Geen vermoeide armen meer dus!

Je bent bij ons altijd welkom om een proefrit te maken en de besturing zelf te ervaren. Boek hier direct je proefrit.

Lees ook: ‘Trust me, I’m an engineer’

Delen op

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Jouw Scoozy avontuur
begint hier!

Maak een proefrit in Scoozy en ontdek de voordelen voor jou. Klik hieronder om jouw rit gemakkelijk te boeken.

Proefrit maken

Er zijn verschillende opties om een proefrit te maken: op ons hoofdkantoor in Delft, bij jou thuis, of bij een van onze natuurlocaties. Laat hier je gegevens achter en wij bellen je op om jouw proefrit in te plannen.