Wij zorgen voor de veiligheid, zo heb jij je vrijheid

Veilig rijden met een scootmobiel kan nog wel eens hele uitdaging zijn, waarbij je zelf aan ontzettend veel moet denken tegelijkertijd. Wij vonden dat dat makkelijker moet kunnen. Daarom hebben wij in Scoozy een aantal slimme oplossingen verwerkt. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over de veiligheid, en ben je onafhankelijk en vrij.

 

Het begint al bij stilstand: Scoozy werkt met een speciale sleutel-tag. Iedere afzonderlijke Scoozy gaat gepaard met haar unieke tag, die niet te hacken is. Bij metalen sleutels passen er nog wel eens meerdere sleutels in hetzelfde voertuig, waar dat bij een tag niet het geval is. De tag klik je in het sleutelsysteem en start pas bij de juiste tag-voertuig match. Ook rijdt Scoozy niet weg als je je gordel niet vast maakt.

Wanneer een voertuig een hogere snelheid bereikt, wordt stabiel sturen steeds belangrijker. Scoozy heeft 4-wiel sturing, maar in hogere snelheid schakelt de achterwielsturing automatisch uit zodat je stabieler rijdt. Wanneer je in lage snelheid rijdt, gaat de achterwiel-sturing automatisch weer aan. Op deze manier heb je de stabiliteit van een 4-wiel scootmobiel en de wendbaarheid van een 3-wiel scootmobiel. Daarnaast is de stuuruitslag gekoppeld aan de snelheid. Scoozy weet hoe ver je de wielen kunt insturen zonder om te slaan in de bocht. Zo denkt Scoozy met je mee.

Scoozy is extra opvallend en zichtbaar in het verkeer door de slimme verlichting. Zo gaan bijvoorbeeld de lichten automatisch aan wanneer je in ‘speed’ rijdt. Daarnaast heeft Scoozy hooggeplaatste LED-verlichting aan zowel de voor- als achterkant. Aan de achterkant zit een hooggeplaatste reflecterende balk, een verkeershesje over je stoel is dus niet meer nodig. Aan de voorkant heeft Scoozy juist weer laaggeplaatste grote lichten, zodat je in het donker nog goed kunt zien waar je rijdt. Om ervoor te zorgen dat je zelf ook de andere weggebruikers ziet aankomen, is het mogelijk om op de armdeuren van Scoozy spiegels te plaatsen.

Soms zit het veilige gevoel hem juist in dat anderen weten waar je bent. Daarom is Scoozy voorzien van een simkaart waarmee je jouw locatie door kunt geven. Sta je ergens onverwachts stil en weet je niet precies waar je bent, dan kun je een alarmcentrale bellen die voor jou je locatie uitleest en zo gericht hulp kan sturen.

Er zijn nog veel meer eigenschappen die Scoozy veilig maken. Wil je het zelf ook ervaren? Boek meteen je proefrit.

Lees ook: Een sexy scootmobiel, een gaaf alternatief

Delen op

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Jouw Scoozy avontuur
begint hier!

Maak een proefrit in Scoozy en ontdek de voordelen voor jou. Klik hieronder om jouw rit gemakkelijk te boeken.

Proefrit maken

Er zijn verschillende opties om een proefrit te maken: op ons hoofdkantoor in Delft, bij jou thuis, of bij een van onze natuurlocaties. Laat hier je gegevens achter en wij bellen je op om jouw proefrit in te plannen.