Autonoom rijden met Parcel Connect en Scoozy

Het platform van Scoozy is voor meerdere doeleinden inzetbaar. Jeroen Buis van Parcel Connect BV ziet dat als een kans. Zijn plan is om Scoozy uiteindelijk autonoom in de logistiek in te zetten. Wereldwijd zijn er al partijen bezig met het ontwikkelen van een dergelijk project, maar daar kan volgens Jeroen wel wat vaart achter gezet worden. De eerste stap naar dit lange termijn doel: Scoozy met bestuurders inzetten voor pakketbezorging.

 

Parcel Connect is een bedrijf dat op zoek is naar logistieke oplossingen. Hiervoor heeft Parcel Connect een Scoozy aangeschaft met als doel om deze uiteindelijk autonoom in te zetten in de pakketbezorging. Jeroen werkt al jaren in de logistieke wereld: “een groot probleem in de logistiek is de last mile, het laatste stukje van de bezorging. Grote afstanden kunnen makkelijk, efficiënt en duurzaam worden geregeld, maar in het laatste stukje gaan echt de kosten zitten.” Zo vertelt Jeroen dat 80% van alle kosten die gemaakt worden bij bezorging zitten in de laatste twee kilometer. “In de aflevering komt al het handwerk te zitten. Zoiets kan goedkoper wanneer je robots inzet.”

En dat is wat Jeroen met Parcel Connect BV wil gaan testen met Scoozy. Dat klinkt mooi, maar er moet aan een hoop gedacht worden. Zo zal navigatie een lastig punt worden. Een robot moet herkennen waar de stoep is en hoe hij zich moet houden aan de verkeersregels. Jeroen: “daar komt Artifical Intelligence bij kijken. Zo’n robot wordt dan zelflerend. Na een tijdje weet hij precies waar hij wel en niet mag rijden.”

Opstelling Parcel Connect Scoozy
Op de afbeelding: 2 afstandsmeters, sensoren voor beweging en licht, led en knoppen, klein scherm. Camera is uitgerust met Artificial Intelligence om beelden te herkennen. Ook spraakherkenning en GPS voor routebepaling. Buiten beeld: chat interface voor het plaatsen van bestellingen via een website of Telegram.

Testen met bestuurders

Zijn idee is om de eerste testen uit te voeren met bestuurders. Hiermee kan hij tevens voorzien in nieuwe werkplekken voor minder mobiele personen die graag willen werken. Een testrijder rijdt mee op Scoozy en houdt alle voortgangen en problemen bij, om zo het proces te versnellen.

Schrijf je onder aan deze pagina in voor de nieuwsbrief en mis niks over onze ontwikkelingen!

Lees ook: ‘The Wow Starts Now – Het onvergetelijke verhaal van Scoozy’

Delen op

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Jouw Scoozy avontuur
begint hier!

Maak een proefrit in Scoozy en ontdek de voordelen voor jou. Klik hieronder om jouw rit gemakkelijk te boeken.

Proefrit maken

Er zijn verschillende opties om een proefrit te maken: op ons hoofdkantoor in Delft, bij jou thuis, of bij een van onze natuurlocaties. Laat hier je gegevens achter en wij bellen je op om jouw proefrit in te plannen.