‘Ik heb mijn vrijheid’

Helma is een van de allereerste klanten van Scoozy en sprak met ons over het leven met minder mobiliteit, meer mobiliteit, een beetje minder scootmobiel en een beetje meer dan een scootmobiel.

 

Helma zit momenteel veel thuis. Teveel, vindt ze zelf. Dat komt doordat haar huidige scootmobiel naar eigen zeggen een ramp is. Er is continu kortsluiting en het zitcomfort is nagenoeg nul. Wanneer ze er door haar eigen straat mee rijdt, schudt ze alle kanten op. Daarnaast zijn de positieve effecten van de fysio na één ritje compleet verdwenen. “Ik kom er slechter uit dan dat ik erin gegaan ben.” En dus gaat ze er nu zo min mogelijk mee weg. Dat betekent ook dat haar bewegingsvrijheid enorm is afgenomen; met de auto kom je niet overal en lopen is geen optie. “Ik kom nergens meer”, aldus Helma.

“Scoozy, dat is het gewoon” – Helma

Toen haar vorige scootmobiel aan vervanging toe was, bood de gemeente een aantal modellen aan, maar geen van deze modellen paste bij wat Helma nodig heeft. “Bij de uitlevering van scootmobiels moet je het doen met wat er is, maar geen van de mogelijkheden sluit aan bij mijn behoeften. Ik kan geen gas meer geven met de knijpfunctie en in de scootmobielen met voetgas kon ik niet goed zitten. En ja, dan zit je thuis”. En dat is zonde, Helma komt graag buiten. Voorheen reed ze ook veel motor, maar dat zit er nu even niet in.

Tijd voor een alternatief dus. Via internet vond Helma Scoozy en de mogelijkheid om een testrit te maken. “Ik dacht, ik meld me gewoon aan en dan zie ik wel wat er gebeurt. Ik maakte de testrit in Delft en het enige wat ik toen dacht was: hebben. Nu!”

“Scoozy is een wereld van verschil met de standaard scootmobiel. Vooral de onafhankelijk geveerde wielen en het offroad rijden. Het feit dat je over een drempel rijdt en dat er dan niks gebeurt, je merkt er niks van, dat is zó’n verschil.”

Elektrisch rijden kan voor veel mensen de mobiliteit enorm verhogen, zo ook voor Helma. “Comfortabel elektrisch rijden, dat betekent voor mij dat ik mijn vrijheid heb. Het zit hem daarbij in de kleine, dagelijkse dingen die mijn vrijheid vergroten. Ik kan even naar de supermarkt, of even het park in wanneer ik daar zin in heb. Gewoon even buiten een rondje maken, dat is zo belangrijk.” Gezien Helma’s huidige scootmobiel niet bepaald een match is, is voor Helma paardrijden nu de enige manier om even lekker en ongestoord buiten te kunnen zijn. “Vraag me niet hoe ik erop kom. Maar als ik zit, dan zit ik en kan ik genieten.”

Zo nu en dan maakt Helma nog een ritje in haar huidige scootmobiel. Naast dat het vaak een zeer oncomfortabele rit is, is er nog iets waar Helma zich enorm aan stoort. “Wanneer je in je scootmobiel rijdt, word je meteen gezien als mindere en heeft iedereen gelijk zijn oordeel klaar liggen. Als ik even een sigaret opsteek, denkt men direct dat ik daardoor in de scootmobiel zit. Er heerst een enorm vastgeroest stigma op de scootmobielrijder. Mensen zien je als dom en er wordt over je heen gepraat. Mensen praten tegen mijn man, terwijl het gesprek tegen mij bedoeld is. En ik zit er gewoon bij. Ik hoop dat onder andere door het vernieuwende design van Scoozy, dit stigma al wordt weggenomen. In Scoozy zie je er niet zielig uit.”

Voor Helma kan haar Scoozy niet snel genoeg komen. “Het verbaast me eigenlijk dat er nog niemand eerder op is gekomen om zoiets te maken. Op zich wel logisch ook, wanneer je aan innovaties in elektrisch rijden denkt, denk je vooral aan scooters en auto’s. Nu is er eindelijk iemand op gekomen om de scootmobiel te herzien en er wordt met zoveel zorg over nagedacht.”

“Wanneer ik mijn Scoozy binnen krijg, ga ik direct het bos in. Ik ben namelijk het liefste buiten. Ik ben ook al zo lang niet meer op de boulevard van Scheveningen geweest. Het lijkt me heerlijk om weer even de zee te zien, de frisse lucht in. En ik wil weer meer leuke dingen gaan doen. Indoor skydiven lijkt me wel wat, of een cruise maken naar Noorwegen.”

Wil jij er ook je eigen Scoozy? De launch editie is helaas al uitverkocht, maar de reserveringen voor de volgende serie staan al open! Klik hier om nog even alle eigenschappen van Scoozy te bekijken.

Lees ook: ‘In China leerde ik nog groter denken’

Delen op

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Jouw Scoozy avontuur
begint hier!

Maak een proefrit in Scoozy en ontdek de voordelen voor jou. Klik hieronder om jouw rit gemakkelijk te boeken.

Proefrit maken

Er zijn verschillende opties om een proefrit te maken: op ons hoofdkantoor in Delft, bij jou thuis, of bij een van onze natuurlocaties. Laat hier je gegevens achter en wij bellen je op om jouw proefrit in te plannen.